ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις Βρυξέλλες ο Γ. Κουμουτσάκος για τη Μόρια και το μεταναστευτικό

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Βασικό αντικείμενο των συζητήσεων θα είναι το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς η επίσημη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να παρουσιαστεί στο τέλος του μήνα.

Παράλληλα θα ενημερώσει τους συνομιλητές του για την κατάσταση στην Μόρια, έπειτα από την καταστροφή του ΚΥΤ και την πορεία των εργασιών προσωρινής στέγασης των προσφύγων και μεταναστών, καθώς και για την παροχή διεθνούς και ευρωπαϊκής βοήθειας.

Ακόμη, ο κ. Κουμουτσάκος θα ενημερώσει τους συνομιλητές του για την πορεία της εφαρμογής του προγράμματος μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων σε ευρωπαϊκές χώρες.

Αύριο Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, ο κ. Κουμουτσάκος θα συναντηθεί με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ylva Johansson, τον Επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Manfred Weber, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελευθεριών και Δικαιωμάτων των Πολιτών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Juan Fernando Lopez Aguilar.

Ο κ. Κουμουτσάκος το απόγευμα θα συναντηθεί επίσης με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές των κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Ελληνική Βουλή.

ΕΡΤ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: