ΑΠΟΨΕΙΣ

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Δήμων Ικαρίας & Φούρνων για 24ωρη λειτουργία υπηρεσιών

Αυτή τη βδομάδα αναρτήθηκε Δελτίο Τύπου της Διοίκησης του Δήμου Ικαρίας στην ιστοσελίδα του Δήμου και αναφέρετε στην 24ωρη λειτουργία υπηρεσιών καθώς και Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες. Με έκπληξη  διαβάσαμε και την αναφορά που γίνεται για το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου ότι δήθεν  δεν ενστερνίζεστε   τις ανάγκες των εργαζομένων για τόσο σοβαρά ζητήματα.

Σαν εργαζόμενοι αυτό που προτάσσουμε πάντα και διαχρονικά είναι το αίτημά μας για  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου ,μόνο έτσι πιστεύουμε  ότι υπάρχει  σωστή λειτουργία των υπηρεσιών  και εξυπηρέτηση των δημοτών μας.

Η καθιέρωση 24ωρης λειτουργίας υπηρεσιών , Κυριακών και εξαιρέσιμων πρωτίστως γίνεται  όπου υπάρχει το ανάλογο προσωπικό και ο μηχανολογικός εξοπλισμός ώστε να υπάρχουν κυλιόμενες βάρδιες της υπηρεσίας. Φυσικά και δεν μπορεί να εφαρμοστεί στον Δήμο μας μιας και οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας  και ηλεκτροφωτισμού, Μόνιμοι και Αορίστου μετριούνται στα δάχτυλα ενός χεριού ,σε πολύ λιγότερους  δε όσο αφορά την υπηρεσία Ύδρευσης.

Αν το κύριο μέλημα της διοίκησης του Δήμου είναι όπως γράφει να καταβάλλονται οι νόμιμες  υπερωρίες (δηλ Κυριακών και νυχτερινές) ας μας απαντήσουν ,αφού υπάρχει τόση  φροντίδα προς τους εργαζόμενους γιατί  τόσο διάστημα που είναι Διοίκηση- οι εργαζόμενοι που επικαλούνται- δεν παίρνουν έστω  τις  νόμιμες απογευματινές υπερωρίες .

Αναρωτιόμαστε μήπως όλο αυτό γίνεται για μπορούν να χρησιμοποιούν τους ίδιους εργαζόμενους, βράδυ, Κυριακές και Αργίες. Ας κρίνουν λοιπόν οι εργαζόμενοι αν το μόνο που περίμεναν για να δικαιωθούν είναι η λειτουργία 24ωρης βάσης των υπηρεσιών καθώς των Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών, ή το άλλοθι της διοίκησης να μπορεί να χρησιμοποιεί τους ίδιους εργαζόμενους όλες της μέρες και ώρες του χρόνου. 24ωρη λειτουργία σημαίνει για τους εργαζόμενους  παραπάνω εντατικοποίηση της εργασίας  , που ο κλάδος  την έχει πληρώσει με 60 νεκρούς και εκατοντάδες σακάτηδες  επίσημα καταγεγραμμένους, γιατί υπάρχουν φυσικά και τα αδήλωτα εργατικά ατυχήματα, όπως καλά γνωρίζουμε όλοι. 

Παρά λοιπόν τα εγκώμια στο Δελτίο Τύπου προς τους εργαζόμενους , εμείς (οι λιγοστοί) σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου ξέρουμε ότι δουλεύουμε πια οριακά με παράλληλα καθήκοντα και συνεχώς αυξανόμενο φόρτο εργασίας , μόνιμες προσλήψεις προσωπικού δεν βλέπουμε ,παρά μόνο αποχωρήσεις.

Το  οξύμωρο του θέματος είναι  ότι ο συντάκτης του Δελτίου Τύπου το μόνο που καταφέρνει με αυτό, είναι να εκθέτει αυτόν που το υπογράφει  και κατ επέκταση το Δήμο γράφοντας ανακρίβειες με διθυραμβικό ωστόσο τρόπο  , αφού στο Δημόσιο δεν υπάρχει  έννοια 7ήμερης εργασίας , όπως δεν υπάρχει και το 75% προσαύξησης ημερομισθίου για τις Κυριακές  ( μόνο για τον ιδιωτικό τομέα), και ο ν. 4024/2011 έχει παρέλθει, όλοι οι εργαζόμενοι  του Δήμου οποιασδήποτε κατηγορίας και σύμβασης διέπονται μισθολογικά από τον ν 4354/2015 .

Απορίας άξιον λοιπόν είναι και ο τρόπος-εμπάθεια – του Δελτίου Τύπου του Δήμου, για  το Σωματείο  Εργαζομένων του Δήμου  κατηγορώντας το για εκπτώσεις  σε σημαντικά  εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, εμείς και  βέβαια δεν διεκδικούμε  το αλάθητο ούτε και είμαστε επαγγελματίες  του είδους για να αναγγέλλουμε κορώνες προς τέρψη της αυλή μας ,αλλά προσπαθούμε και στεκόμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο , άλλωστε γι αυτό το τελευταίο διάστημα έχουμε ζήσει επιθέσεις  σχεδόν όλα τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου και προσωπικές απειλές  ,που  δεν είχαμε ζήσει κάτι ανάλογο αρχής γενομένης του ενιαίου Δήμου Ικαρίας από καμία διοίκηση .

Ας αφήσουμε όμως τους εργαζόμενους να κρίνουν ποιος μεριμνά για τα εργασιακά τους δικαιώματα, καθώς και τους Δημότες   αν η Δημοτική Αρχή ανταπεξέρχεται στις ανάγκες τους (όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου).

ΤΟ  ΔΣ 
Ικαρία  9/9/2020

Ράδιο Ικαρία

1 σχόλιο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: