ΑΠΟΨΕΙΣ

Μ. Κομνηνάκα : “Να ενισχυθεί εδώ και τώρα το νοσοκομείο Μυτιλήνης”

Να ενισχυθούν άμεσα οι δομές υγείας της Λέσβου και κυρίως το Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ζητά με δήλωσή της η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, και κάνει λόγο για “εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης, στις συνεχείς εκκλήσεις για λήψη άμεσων μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας στη Λέσβο”.

Συγκεκριμένα η βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρει: “Η ολιγωρία στην ενίσχυση τόσο των μηχανισμών της πολιτικής προστασίας όσο και των δημόσιων δομών υγείας, με όλα τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό, για να μπορούν να πραγματοποιούνται μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, χωρίς τη μεσολάβηση του διαστήματος για την αποστολή των δειγμάτων στην Αθήνα, είχε ήδη ως βαρύτατη συνέπεια τη μεγάλη εξάπλωση του ιού στο νησί.

Η κυβέρνηση οφείλει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να ενισχύσει το Νοσοκομείο και τις Πρωτοβάθμιες Δομές Υγείας με όλο το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό και μέσα, για την προστασία της υγείας τόσο των εργαζομένων στις δομές υγείας, που ήδη άρχισαν να παρουσιάζουν κρούσματα, όσο βέβαια και των ασθενών. Να χορηγήσει στο Νοσοκομείο τον απαραίτητο αριθμό αντιδραστηρίων, ώστε να μπορούν να γίνονται σε μαζική κλίμακα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις τεστ, με προτεραιότητα σε όλους τους εργαζόμενους σε δομές Υγείας και Πρόνοιας, σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην εστίαση, στον τουρισμό και το εμπόριο. Να ανοίξουν και να εξοπλιστούν με τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό επιπλέον κλίνες ΜΕΘ, πριν το Νοσοκομείο ξεπεράσει τα ήδη περιορισμένα όρια του. Να ενταχθούν στο σχεδιασμό του δημοσίου συστήματος υγείας, όλες οι υπάρχουσες δομές υγείας του νησιού, δημόσιες και ιδιωτικές και να ενισχυθούν αυτές με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού και την ένταξη σ’ αυτές και των ιδιωτών ιατρών.

Να πραγματοποιούνται τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους.

Η κυβέρνηση να σταματήσει «να πιπιλάει την καραμέλα» της ατομικής ευθύνης, γιατί αυτή δεν μπορεί να αντικαταστήσει την απουσία και τις ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού σε τόσο ευαίσθητους για την ανθρώπινη ζωή τομείς”.

ΕΡΤ Αιγαίου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: