ΑΠΟΨΕΙΣ

Βιβλίο του Γ.Π. Λομβαρδά «Η ύβρις της ανισότητας»

Γράφει η Χαρούλα Κοτσάνη

Έργο βαρύ όσο και ο τίτλος το μαρτυρεί, είναι το καινούριο βιβλίο του συμπατριώτη μας εξαίρετου επιστήμονα κ. Γιάννη Λομβαρδά. Καρπός πολλών ετών φιλοσοφικών και πολιτικών στοχασμών έρχεται να συμβάλλει με επιστημοσύνη στον προβληματισμό των κοινωνικών και όχι μόνο ανισοτήτων. Δομημένο σε 18 κεφάλαια ξεκινώντας από τις αρχέγονες κοινωνίες φτάνοντας στην εποχή μας με κορυφαίο το γεγονός της πτώσης του «υπαρκτού σοσιαλισμού» .

Η ΥΒΡΙΣ ΤΗΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ / ΛΟΜΒΑΡΔΑΣ ΠΕΛ. ΓΙΑΝΝΗΣ

Η κριτική του ματιά, η βαθιά ιστορική του γνώση, η κοπιαστική μελέτη στηριγμένη γερά σε μια πλούσια βιβλιογραφία και ο δικός του μοναδικός τρόπος να εξηγεί και να ερμηνεύει κάνει το πόνημα αυτό, κατά την ταπεινή μου γνώμη, πολύτιμο εργαλείο στην κατανόηση του κόσμου ετούτου που βιώνουμε σήμερα και που με πάθος θέλουμε να αλλάξουμε…

Χρειάζεται χρόνος για την επεξεργασία των ιδεών που περικλείει μα προπάντων καθαρή ματιά απαλλαγμένη από στρεβλώσεις και ιδεοληπτικές αγκυλώσεις… γιατί όπως ο ίδιος μας προειδοποιεί : «Η ιστορία δεν κλείνει ραντεβού . Έρχεται απροσδόκητα και σε στιγμές που δεν την περιμένει κανείς» και η ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο είναι τελικά υπόθεση ολότελα δική μας! Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για το απρόσμενο τούτο ταξίδι που μας προσφέρατε στον κόσμο των ιδεών και της δράσης, απαραίτητο στον εξοπλισμό μας μέχρι… την έφοδο μας στο μέλλον! Να είναι καλοτάξιδο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: