ΑΠΟΨΕΙΣ

Χρ. Γιαννούλης: Πληγή για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η απουσία αντιπλημμυρικής θωράκισης

Την έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας αλλά και βασικών υποδομών στη Χαλκιδική ανέδειξε δυστυχώς για άλλη μία φορά η νεροποντή που έπληξε αυτή τη φορά περιοχές της Σιθωνίας. Η απουσία ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής θωράκισης με έργα ανεπαρκή, αποσπασματικά και ελλειπή φέρνουν τους κατοίκους της Χαλκιδικής αντιμέτωπους με επικίνδυνα πλημμυρικά φαινόμενα.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και μόλις σε ένα τριήμερο αντίστοιχα φαινόμενα καταγράφηκαν στην Πιερία και στο Λαγκαδά. Την ίδια ώρα οι ιδιώτες που καλούνται να διαθέσουν τα μηχανήματα τους για να αποτραπούν τα χειρότερα, καταγγέλλουν πως παραμένουν απλήρωτοι από την πολιτεία τόσο για τη θεομηνία του Ιουλίου, όσο και για εκείνη του Νοεμβρίου του 2019.

Έχουμε επαναλάβει και στο παρελθόν ότι τα έργα οδοποιίας, καθώς και η αντιπλημμυρική προστασία, παρά την σημερινή συγκυρία της Πανδημίας, αποτελούν μεγάλη πληγή και ευθύνη τόσο των δημοτικών αρχών όσο και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Όσο επιμένει η Διοίκηση της Π.Κ.Μ να ωραιοποιεί τα πράγματα και να αποφεύγει τις ευθύνες της, θα πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα της Κατερίνης, της Χαλκιδικής του Λαγκαδά και όσων δυστυχώς ακόμη θα ακολουθήσουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: