ΑΠΟΨΕΙΣ

Δήλωση του Γ.Μπουρνού σχετικά με τα ελλιπή μέτρα στήριξης του αθλητισμού

Ο κ. Αυγενάκης, εκμεταλλευόμενος την δύσκολη συγκυρία της υγεινομικής κρίσης που έχει ξεσπάσει, θριαμβολογεί για τα αυτονόητα- αλλά ελλιπή σε κάθε περίπτωση – μέτρα στήριξης, που αναγκάστηκε να λάβει η Κυβέρνηση.

Σε ένα κρεσέντο αυταρέσκειας διαλαλεί ότι για πρώτη φορά λαμβάνονται τέτοια μέτρα για την αθλητική οικογένεια. Να του θυμίσουμε, όμως, ότι πρώτη φορά, επίσης, τις τελευταίες δεκαετίες, αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα μια τέτοια κρίσιμη υγεινομική κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση τα μέτρα που ελήφθησαν έως τώρα δεν ανταποκρίνονται στις δυσμενείς συνθήκες που δημιούργησε η υποχρεωτική αναστολή δραστηριότητας όλων των αθλητικών φορέων και δεν είναι δυνατόν να ανακουφίσουν το σύνολο της αθλητικής οικογένειας. Καθίσταται επιτακτική η ανάγκη σοβαρού σχεδιασμού, πλήρους καταγραφής των αναγκών και ελαχιστοποίησης των συνεπειών της κρίσης.

Όλα αυτά δεν μπορούν να συμβούν με αποκλεισμούς αθλητικών φορέων, όπως συνέβη με την τελευταία επιστολή του κ. Αυγενάκη προς τους αρμόδιους Υπουργούς, όπου απαραίτητη προϋπόθεση ένταξης στα ήδη ληφθέντα μέτρα είναι η συμμετοχή τουλάχιστον τα 3 τελευταία έτη σε εθνικές διοργανώσεις και πρωταθλήματα. Είναι, τουλάχιστον, ακατανόητος αυτός ο αποκλεισμός μεγάλου αριθμού νεότερων σωματείων, τα οποία μάλιστα κατέχουν και την από το νόμο προβλεπόμενη ειδική αθλητική αναγνώριση.

Είναι καιρός, για πρώτη φορά στο διάστημα που βρίσκεται στην ηγεσία του Αθλητισμού, ο Υφυπουργός να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και να αφήσει κατά μέρους, έστω για λίγο, τα επικοινωνιακά παιχνίδια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: