ΑΠΟΨΕΙΣ

Κακλαμάνης προς αρχές – Κατεπείγουσα η ανάγκη απαγόρευσης μετακίνησης προσώπων στο νησί

Επιστολή προς τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου και τον διοικητή του νοσοκομείου απέστειλε ο συντονιστής διευθυντής της Μονάδας Τεχνικού Νεφρού του νοσοκομείου Σάμου, Νίκος Κακλαμάνης, με την οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου που εγκυμονεί η μετακίνηση από την ηπειρωτική Ελλάδα προς το νησί μας και τους καλεί να προβούν στις ενέργειες που απαιτούνται.

Η επιστολή αναλυτικά:

«Ως υπεύθυνος πολίτης και μάχιμος γιατρός του Ε. Σ. Υ. με εμπειρία που υπερβαίνει τα 30 έτη, αισθάνομαι την υποχρέωση να σας γνωστοποιήσω την επιστημονική μου θέση, ότι για τον περιορισμό και την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας SARS-CoV 2, είναι αδήριτη ανάγκη η κατεπείγουσα απαγόρευση της μετακίνησης προσώπων στο νησί.

Προς επίρρωση της ανωτέρω θέσης, παραθέτω απόσπασμα από τη χθεσινή ενημέρωση του επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας καθηγητή κ. Τσιόρδα: «Δε μπορεί τα πλοία μας να έχουν εικόνα 15Αύγουστου με άπειρο κόσμο να συρρέει στα νησιά. Υποβαθμίζει όλη μας την προσπάθεια. Αυξάνει τον κίνδυνο για νησιώτες ηλικιωμένους, ντόπιους κάτοικους και δυσκολεύει την ανταπόκριση του συστήματος υγείας σε τυχόν μελλοντικά σοβαρά κρούσματα εκεί, με δυσκολία στη νοσηλεία και στη διακομιδή.»

Επιπλέον σας ενημερώνω, ότι τη Δευτέρα 23/03/2020 θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία 200 περίπου νεοσύλλεκτων στρατιωτών, οι οποίοι στη συνέχεια θα λάβουν ολιγοήμερη άδεια. Είναι προφανές ότι ο διασκορπισμό 200 νέων ανθρώπων σε όλη την επικράτεια και η επιστροφή του στο νησί, συνιστά τεράστιο κίνδυνο διασποράς του ιού και πρέπει να αποτραπεί.

Είμαι βέβαιος ότι θα προβείτε άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται.

Σάμος, 20/03/2020
Νίκος Σ. Κακλαμάνης
Νεφρολόγος
Συντονιστής Διευθυντής Μ Τ Ν Νοσοκομείου Σάμου

Σαμιακό βήμα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: