ΑΠΟΨΕΙΣ

Ν.Καραθανασόπουλος:Να διακοπεί η λειτουργία της Βουλής

Να διακοπεί η λειτουργία της Βουλής και να συγκαλείται μόνο για έκτακτα ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία του κορονοϊού και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στους εργαζόμενους και τη λαϊκή οικογένεια ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος με παρέμβασή του στην Ολομέλεια.

Την πρόταση αυτή είχε θέσει η ΚΟ του ΚΚΕ στη Διάσκεψη των Προέδρων και θα την θέσει ξανά την Τετάρτη στη νέα συνεδρίαση.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι νομοσχέδια μεγάλης σημασίας που δεν είναι επείγοντα δεν πρέπει να συζητούνται με fast track διαδικασίες. Αναφερόμενος στα νομοσχέδια που είναι να συζητηθούν εντός της εβδομάδας, σημείωσε πως το νομοσχέδιο για την ακτοπλοΐα που στηρίζει τα συμφέροντα των εφοπλιστών και αυτό για τα επαγγελματικά ταμεία που τσακίζει τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης είναι πολύ σοβαρά και πρέπει να αναβληθεί η συζήτησή τους.

Πρόσθεσε ότι αξιοποιείται η Ολομέλεια για να αναδειχθεί και η Βουλή σε ένα πλυντήριο σοβαρών ευθυνών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ για την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, έχουν ευθύνες που το έφεραν κάτω από τα όριά του, με κλειστές υποδομές και κλινικές, με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Σήμερα περισσεύει η υποκρισία των εκπροσώπων αυτών των κομμάτων που ισχυρίζονται ότι στήριξαν το σύστημα Υγείας και είναι πρόκληση να μην κάνουν αυτοκριτική για την πολιτική τους.

Για την «Κύρωση Σύμβασης Δωρεάς» του «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» ανέφερε ότι το ΚΚΕ την καταψηφίζει.

Αποχώρησε το ΚΚΕ από συνεδρίαση Επιτροπής

Νωρίτερα το ΚΚΕ αποχώρησε από τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής αφού πρώτα ζήτησε να αναβληθεί η συζήτηση.

Η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων συνεδρίασε επί του νομοσχεδίου που ενσωματώνει Κοινοτική Οδηγία «για τις δραστηριότητες και την εποπτεία των Ιδρυμάτων Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών (ΙΕΣΠ)».

902

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: