ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση και πορεία στη Μυτιλήνη κατά των ακροδεξιών προκλήσεων

«Ο φόβος τρέφει τον φασισμό»: Το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση κατά της ακροδεξιάς και του ρατσισμού.

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Μαρτίου στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη η συγκέντρωση κατά του Φασισμού που διοργανώθηκε από την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Λέσβου ενάντια στα Κέντρα Κράτησης.

Οι διοργανωτές είχαν απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής επισημάνοντας μεταξύ άλλων ότι «την εικόνα ντόπιων κατοίκων που απωθούσαν βάρκα με παιδιά ακολούθησαν μπλόκα μίσους και τάγματα εφόδου, που με την ανοχή και στήριξη αστυνομικών, λιμενικών, στρατιωτικών και αυτοδιοικητικών αρχών γενίκευσαν την επίθεση εναντίον προσφύγων και μεταναστριών, αλληλέγγυων και εργαζόμενων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, ενώ ανοίγουν ξεκάθαρα την πόρτα στη νεοναζιστική απειλή.

Στη Λέσβο όμως δεν έχουν θέση όλα αυτά.Στη Λέσβο έχουν θέση οι κοινοί αγώνες μεταναστ(ρι)ών/ προσφύγ(ισσ)ων και ντόπιων για ζωή με αξιοπρέπεια.Στη Λέσβο, στην Ελλάδα και την Ευρώπη έχουν θέση οι αγώνες ενάντια στους πολέμους που προκαλούν τα καραβάνια προσφυγιάς.Στη Λέσβο, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αντιστεκόμαστε στην εγκατάσταση κέντρων κράτησης για όσους και όσες αναζητούν μία καλύτερη ζωή».

Στη συγκέντρωση μεταξύ άλλων συμμετείχαν γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι σε ΜΚΟ, κόμματα της Αριστεράς όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πλήθος κατοίκων του νησιού.

Μετά το τέλος των ομιλιών από εκπροσώπους κομμάτων και συλλογικοτήτων αλληλεγγύης ξεκίνησε πορεία η οποία πέρασε μέσα από την Ερμού.

Ακολούθως, οι διαδηλωτές διέσχισαν την προκυμαία και μέσω αυτής κατευθύνθηκαν στο επιβατικό λιμάνι της πόλης όπου φώναξαν συνθήματα κατά της frontex αλλά και της κρατικής-ευρωπαικής πολιτικής στο προσφυγικό.

Τέλος δια μέσου πάλι της προκυμαίας επέστρεψαν στην Πλατεία Σαπφούς όπου διαλύθηκαν ειρηνικά.

Περισσότερα στο left.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: