ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ συμβάλλει με τις προτάσεις της στην προάσπιση της δημόσιας υγείας

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνοντας υπόψη τις ραγδαίες εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας στο μέτωπο της αντιμετώπισης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, με αίσθημα ευθύνης και υπευθυνοτητας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, επιθυμεί να συμβάλλει με τις προτάσεις της στην προάσπιση της δημόσιας υγείας.

«Για εμάς, η θωράκιση του δοκιμαζόμενου δημοσίου συστήματος υγείας καθώς και η πρόληψη, η προστασία της κοινότητας και η -εν γενεί- αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η προτάσεις της οργάνωσης αναφέρουν αναλυτικά:

Α) Υποστήριξη του Δημοσίου Συστήματος Υγείας

* Άμεση ενίσχυση των ΜΕΘ (Μονάδων Εντατικής Θεραπείας), των ΤΕΠ (Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών) και των δομών ΠΦΥ (Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας) με επαγγελματίες υγείας και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
* Διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των δομών ΠΦΥ για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και την αποφυγή συγχρωτισμού των ασθενών.
* Εξασφάλιση αποθέματος σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό (μάσκες, γάντια, στολές κ.α.) όλων των δημοσίων μονάδων υγείας.
* Άμεση προκήρυξη και πλήρωση νέων μόνιμων θέσεων επαγγελματιών υγείας. Άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων.
* Έκτακτη αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΣΥ.
* Έγκαιρη επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας σε περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Β) Προστασία του Κοινωνικού Συνόλου

* Ένταξη του διαγνωστικού τεστ για τον κορωνοϊό στις συνταγογραφούμενες εξετάσεις ώστε τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα να το παρέχουν σε κόστος που ορίζεται από τον ΕΟΠΥΥ.
* Δωρεάν, κρατική παροχή μέτρων ατομικής προστασίας (αντισηπτικά, μάσκες κ.α.) σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους, σημεία συγχρωτισμού καθώς και στα μέσα μεταφοράς.
* Δημόσια παραγωγή αντισηπτικών και προληπτικού υγειονομικού υλικού από όλους τους κρατικούς φορείς που δύνανται να συμβάλλουν (πανεπιστημιακά εργαστήρια, στρατός).
* Ειδικές διευκολύνσεις, για την παραλαβή όσων φαρμάκων διατίθενται κατ’ αποκλειστικότητα από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, για καρκινοπαθείς και για άτομα των υπόλοιπων ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων.
* Παράδοση φαρμάκων από τις θυρίδες των ιδιωτικών φαρμακείων σε περίπτωση περεταίρω εξάπλωσης του ιού.

Ο καθένας και καθεμία από μας καλούμαστε πλέον να αναλάβουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί για την προφύλαξη και τη διατήρηση, τόσο της προσωπικής μας όσο και της δημόσιας υγείας. Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους/ες τους νέους/ες να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις κοινωνικές μας συναναστροφές και να τηρήσουμε στο έπακρο τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης, με σεβασμό στο συμπολίτη μας και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και στις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες.

Ας είμαστε για λίγο απομονωμένοι, μόνοι δεν θα είμαστε ποτέ!

Left.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: