ΑΠΟΨΕΙΣ

Π. Σκουρλέτης: Η Χαλκιδική δεν χρειάζεται τις εξορύξεις για να αναπτυχθεί

Με την επίσκεψή του στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων στον Πολύγυρο, την συνάντηση με μέλη και φίλους του κόμματος στα Νέα Μουδανιά και τη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Ιωάννη Γιώργο, ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Επικρατείας, Πάνου Σκουρλέτη, στο νομό Χαλκιδικής.

Π. Σκουρλέτης: Η Χαλκιδική δεν χρειάζεται τις εξορύξεις για να αναπτυχθεί

Η επίσκεψη στη δομή φιλοξενίας των προσφυγόπουλων ανέδειξε τις μεγάλες δυνατότητες συνύπαρξης των προσφύγων με τις τοπικές κοινωνίες, υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Ενδεικτικό και το γεγονός των υψηλών επιδόσεων των φιλοξενούμενων ανήλικων σε τοπικές αθλητικές διοργανώσεις, η δημιουργία φιλικών δεσμών με παιδιά της ηλικίας τους, αλλά και οι επιθυμίες τους για μια θετική πορεία στη ζωή με αισιοδοξία, όπως περιέγραψαν οι υπεύθυνοι της δομής.

Στη συνάντηση, με τον Αντιπεριφερειάρχη Ιωάννη Γιώργο, μαζί με την βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Λάζαρο Τόσκα και τον Συντονιστή της ΝΕ, Στέλιο Παπαματθαίου, ο Πάνος Σκουρλέτης ενημερώθηκε για μια σειρά ζητήματα που απασχολούν τον νομό. Ταυτόχρονα, συζήτησε το θέμα της εξόρυξης χρυσού και τις επόμενες προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της περιοχής -για παράδειγμα την αναθεώρηση με χειρότερους όρους της σύμβασης με το ελληνικό Δημόσιο–μετά την απόφαση του ΣτΕ εις βάρος της «Ελληνικός Χρυσός» αναφορικά με τη δυνατότητα εκπλήρωσης των συμβατικών της υποχρεώσεων, ως προς τη μεταλλουργία και την περιβαλλοντική επιβάρυνση. Στον αντίποδα αυτής της πιθανής εξέλιξης, επισημάνθηκαν οι μεγάλες δυνατότητες της Χαλκιδικής να αναπτυχθεί απορρίπτοντας την οικονομία των εξορύξεων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι ελλείψεις προσωπικού και τα ολοένα αυξανόμενα δομικά προβλήματα χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης λόγω της κυβερνητικής πολιτικής τους τελευταίους μήνες.

Το βράδυ της Δευτέρας, 8 Μαρτίου, ο Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε σε πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε στον Πολύγυρο η ΝΕ Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στις νέες εθνικές και κοινωνικές προκλήσεις».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: