ΑΠΟΨΕΙΣ

Προβληματισμός της ΕΣΗΕΑ για την ΕΡΤ

Στη συζήτηση που έγινε στο Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ και κατεγράφη στα πρακτικά έγινε λόγος για τη μη ανανέωση της εκπομπής «Ιστορικοί Περίπατοι», τη μη ανανέωση της εκπομπής «ΕΡΤ report» και για τη μη μετάδοση του Β’ μέρους του ντοκιμαντέρ «Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

H ΕΣΗΕΑ για τα παραπάνω εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Η ΕΣΗΕΑ στηρίζει διαχρονικά τα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης και πάντα συμβάλει θετικά με προτάσεις. Η πλουραλιστική και σε βάθος ενημέρωση είναι δικαίωμα των πολιτών, υποχρέωση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας. Ο ρόλος των δημόσιων ΜΜΕ είναι κεφαλαιώδης στην προσπάθεια για ανάκτηση της αξιοπιστίας της Δημοσιογραφίας γι’ αυτό και διαχρονική και σταθερή θέση της ΕΣΗΕΑ είναι ότι η ΕΡΤ ανήκει σε όλους τους πολίτες και είναι λάθος να εκλαμβάνεται ενίοτε ως πολιτικό λάφυρο.

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να προκαλεί προβληματισμό και ευρύτερα, η επιλεκτική ή μονομερής ή ελλιπής κάλυψη της επικαιρότητας ακόμη και από την δημόσια Τηλεόραση, όπως ανέδειξαν οι διαμαρτυρίες των συλλογικών οργάνων των εργαζομένων στον ΟΤΕ, με αφορμή την πρόσφατη απεργία.

Προβληματίζει επίσης, η διακοπή και η αβεβαιότητα συνέχισης βραβευμένων εκπομπών αλλά και η μη προβολή έτοιμων δημοσιογραφικών προγραμμάτων. Η ΕΡΤ οφείλει να είναι πρωτοπόρος στον τομέα της δημοσιογραφικής έρευνας και όχι να «κόβει» τους δικούς της ανθρώπους ιδιαίτερα όταν επιδεικνύουν επαγγελματισμό και επιτυγχάνουν ποιοτικό αποτέλεσμα.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι έμπειροι και καταρτισμένοι. Πρέπει να αξιοποιούνται πριν η εκάστοτε διοίκηση καταφύγει στο εργαλείο των μεικτών παραγωγών ειδικά για το ενημερωτικό της πρόγραμμα. Άλλωστε, οι μεικτές παραγωγές εξακοντίζουν το εργασιακό κόστος και δημιουργούν δικαιολογημένες πικρίες.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την αντίθεσή του στις αναγκαστικές και αποσπασματικές μετακινήσεις δημοσιογράφων της ΕΡΤ. Η Διοίκηση της ΕΡΤ είχε αποδεχθεί, κατά την συνάντηση με αντιπροσωπεία μας, οι όποιες αλλαγές να γίνουν μετά την ολοκλήρωση του νέου οργανογράμματος. Μονομερείς και αποσπασματικές κινήσεις δεν συμβάλλουν στο κλίμα συνεννόησης, πριν καν αρχίσει η συζήτηση για το νέο οργανόγραμμα. Καλούμε τη Διοίκηση της ΕΡΤ σε ένδειξη καλής θέλησης να αναστείλει τις μετακινήσεις, που δεν έχουν τη συναίνεση των συναδέλφων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: