Συνέντευξη Τύπου της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ στη Χίο

στις

Ολοκληρώνοντας την 4ήμερη επίσκεψη στη Χίο, ο επικεφαλής της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Γ.Σπιλάνης έδωσε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ του νησιού μαζί με την περιφερειακή σύμβουλο Χίου κα Γ.Αργυρούδη.

Ο κ. Σπιλάνης αναφέρθηκε στη σειρά συναντήσεων που είχε μαζί με την κα Αργυρούδη με τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ.Π.Μπουγδάνο, το προσωρινό ΔΣ του Φορέα Τουρισμού Χίου, και τα Τοπικά Συμβούλια Βολισσού και Καρδαμύλων αλλά και για την παρουσία τους στη Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων της Βολισσού.

Στόχος όλων των συναντήσεων ήταν η αμφίπλευρη ενημέρωση: από τη πλευρά των φορέων για τα ιδιαίτερα προβλήματα που τους απασχολούν και από την άλλη πλευρά να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που έχει η Περιφέρεια για να δρομολογήσει λύσεις στα προβλήματα αυτά.

Ο κ.Σπιλάνης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η βασική αρμοδιότητα της Περιφέρειας είναι ο αναπτυξιακός σχεδιασμός ο οποίος πρέπει να έχει δύο συγκεκριμένους στόχους: από την μια πλευρά να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για νέες δραστηριότητες και θέσεις εργασίας και από την άλλη πλευρά για βελτίωση της ποιότητας ζωής με την παροχή δημόσιων υπηρεσιών και ευκαιριών ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης και ευρύτερα δυνατοτήτων έκφρασης της δημιουργικότητας ιδιαίτερα των νέων που επιλέγουν ή θέλουν να επιλέξουν τα νησιά και ειδικά τις περισσότερο απομονωμένες περιοχές τους για να ζήσουν. Υπογράμμισε ότι η δημιουργία σχεδίου δράσης με συγκεκριμένες προτεραιότητες και χρονοδιάγραμμα που να αφορά είτε τη περιοχή των βορειοχώρων είτε τον τουρισμό είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε οι όποιες προσπάθειες να έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα.

Η κα Αργυρούδη υπογράμμισε ιδιαίτερα το θέμα των νέων που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, την αγωνία τους, ώστε να ενημερωθούν για τις δυνατότητες παρέμβασης που υπάρχουν σε ότι αφορά τις τοπικές κοινωνίες ώστε να βελτιώσουν την ελκυστικότητα των τόπων κατοικίας τους και της Χίου γενικότερα με στόχο να ανατραπεί η τάση πληθυσμιακής συρρίκνωσης που επικρατεί.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.