Ο Δήμος Ικαρίας παρουσιάζει το Αρχείο Παραδοσιακής Μουσικής Ικαρίας

στις

O Δήμος Ικαρίας ενημερώνει ότι από τις 26/8/2019 έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου http://ikaria.gov.gr, το Αρχείο Παραδοσιακής Μουσικής Ικαρίας, στην διεύθυνση https://apmi.ikaria.gov.gr.

Η ανάρτηση αυτή -σε συνέχεια των εκδηλώσεων παρουσίασης που έγιναν από τον δήμο Ικαρίας την άνοιξη του 2019– γίνεται ώστε να διαδοθεί η δημιουργία και δράση του αρχείου, στην καταγραφή και διαφύλαξη της μουσικής του τόπου μας.

Το Αρχείο Παραδοσιακής Μουσικής Ικαρίας, αποτέλεσμα συστηματικής έρευνας και καταγραφής της παραδοσιακής μουσικής της Ικαρίας από ερευνητική ομάδα, απαριθμεί ηχογραφήσεις αρκετών δεκάδων ωρών με συνοδευτικό οπτικό υλικό και πληροφοριακά στοιχεία, που αποτελούν μουσικολογική, εθιμική και λαογραφική έρευνα. Η οποία παραχωρήθηκε στον Δήμο Ικαρίας από την ερευνητική ομάδα με στόχο την ευρύτερη διάδοση στους απανταχού Ικαριώτες και όχι μόνο.

Το Αρχείο με την μορφή της «ψηφιακής οπτικοακουστικής βιβλιοθήκης» φιλοξενείται εκτός από την ιστοσελίδα του δήμου στο Λαογραφικό Μουσείο Αγίου Κηρύκου και στο δημοτικό κατάστημα Ευδήλου, όπου μπορούν να το επισκέπτονται όσοι ενδιαφέρονται.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.