Χτύπησε στην προβλήτα και προσάραξε στα αβαθή το Aqua Blue στην Ανδρο

στις

Στον προβλήτα του λιμανιού του Γαυρίου στην Ανδρο προσέκρουσε το βράδυ της Πέμπτης το Ε/Γ-Ο/Γ Aqua Blue και στη συνέχεια προσάραξε στα αβαθή, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Κατά τη διενέργεια χειρισμών πρόσδεσης του Ε/Γ-Ο/Γ »ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ» Ν.Π.12393 στο λιμένα Γαυρίου, βραδινές ώρες χθες, αυτό προσέκρουσε στην προβλήτα με τη δεξιά πλευρά της πρύμνης και άνω της ίσαλου γραμμής, ενώ σε μετέπειτα χειρισμούς του Πλοιάρχου το πλοίο προσάραξε σε αμμώδη αβαθή εντός της λιμενολεκάνης Γαυρίου.

»Στη συνέχεια, με την αρωγή κάβου του πλοίου ο οποίος προσδέθηκε στην προβλήτα με συνδρομή του Α/Κ »ΙΩΑΝΝΗΣ Σ» Σ.Α. 113Α΄, το »ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ» αποκολλήθηκε από το σημείο προσάραξης και κατέπλευσε στο λιμένα Γαυρίου.

»Στο πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ραφήνα για Άνδρο, Τήνο και Μύκονο, επέβαιναν πενήντα έξι (56) μέλη πληρώματος, ογδόντα έξι (86) επιβάτες, δεκαοχτώ (18) Ι.Χ., δεκαοχτώ (18) Φ/Γ και ένα (01) Δ/Κ, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

»Από το Λιμεναρχείο Άνδρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του »ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ» μέχρι διενέργειας επιθεώρησης υφάλων από επαγγελματία δύτη και σύμφωνης γνώμης του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων, καθώς και προσκόμισης διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα. Το επιβατικό κοινό προωθήθηκε με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας στους προορισμούς τους με το Ε/Γ-Ο/Γ »ΘΕΟΛΟΓΟΣ» Ν.Π.11479».

In.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.