Σάμος: Στα χέρια της Δικαιοσύνης η υπόθεση με τις ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις

στις

Τον δρόμο της κύριας ανάκρισης πήρε η υπόθεση με τις ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις, γνωματεύσεις ή παραπεμπτικά έναντι αμοιβής που οδήγησε σε 10 συλλήψεις (6 γιατροί, 2 νοσηλευτές, ένας διερμηνέας και ένας αιτών άσυλο) στη Σάμο από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα δρούσε τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2019 και διαπιστώθηκε ότι έχουν εκδοθεί τουλάχιστον 30 τέτοια έγγραφα με αντίτιμο από 300 έως 500 ευρώ και προσδοκώμενο συνολικό όφελος τις 15.000 ευρώ. Ο πυρήνας της οργάνωσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αποτελούνταν από έναν νοσηλευτή, έναν γιατρό, μια νοσηλεύτρια και έναν Ιρανό διερμηνέα, ενώ οι υπόλοιποι γιατροί που συνελήφθησαν φέρονται να μην έχουν γνώση για την ύπαρξη και λειτουργία του κυκλώματος αλλά και για τον χρηματισμό. Αυτό που φαίνεται ότι τους ενέπλεξε ήταν η γνωριμία και βοήθεια που παρείχαν χωρίς να γνωρίζουν σε μέλος του κυκλώματος.

Οι συλλήψεις έγιναν στις 15 και 16 Ιουλίου, κατά αστυνομικές πηγές, οι 9 στη Σάμο και μια στην Σπάρτη. Επιπλέον, ένας ακόμα Έλληνας δεν συνελήφθη καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 5.500 ευρώ, κινητά τηλέφωνα και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σημειώσεις με ονόματα αιτούντων άσυλο στους οποίους χορηγήθηκαν ιατρικές γνωματεύσεις και τα αναλογούντα χρηματικά ποσά, παραπεμπτικά καθώς και αντικείμενα που είχαν υπεξαιρεθεί από τοπική Υπηρεσία. Κατά την αστυνομία, μέλος του κυκλώματος έδινε επίσης φάρμακα που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

ΑΥΓΗ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.