ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο δήμος Ικαρίας σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων

Στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων του δήμου βρίσκεται σταθερά η διοίκηση του δήμου Ικαρίας, στηρίζοντας με κάθε τρόπο το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Την περασμένη Τρίτη 26 Μάρτη, η δημοτική αρχή, με επιστολή της στον πρόεδρο, υπερασπίστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο την αίτηση των συμβασιούχων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες του δήμου για έκδοση προσωρινής διαταγής, ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το νόμο 4479/17 που ψήφισε η κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι οδηγούνται σε απόλυση μετά την 30/3/2019. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι προσλήφθηκαν στο δήμο το 2015 με κριτήρια ΑΣΕΠ ως συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών και συνέχισαν να εργάζονται με τρεις διαδοχικές παρατάσεις των συμβάσεών τους, καλύπτοντας κρίσιμες δημοτικές υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διοίκηση του δήμου Ικαρίας έχει αναδείξει ήδη από το 2015 σε ζήτημα προτεραιότητας τις ανάγκες του δήμου σε προσωπικό. Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση, με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και παρεμβάσεις στο υπουργείο Εσωτερικών:

  • Απαίτησε ήδη από το 2015 την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων, που δεν ήρθαν στους δήμους από κανένα «παράθυρο», αλλά μέσα από τους δρόμους της ανεργίας και από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.
  • Εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την παραμονή του προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες και προχώρησε στην υπογραφή νέων συμβάσεων για όσο χρόνο έδινε δυνατότητα ο Ν. 4479/17.
  • Εισηγήθηκε την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, ώστε με αυτόν τον τρόπο να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη δημιουργία νέων θέσεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες κ.α.

Για να αντιληφθεί κανείς την κατάσταση από την έλλειψη προσωπικού, αρκεί να αναφερθεί πως μετά την αποχώρηση των υπηρετούντων συμβασιούχων, δεν υπάρχει ουσιαστικά η δυνατότητα να βγει πλήρες πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων, αφού υπάρχουν 10 οχήματα για συλλογή μεικτών και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, δυο φορτηγά και ένα καλαθοφόρο όχημα, με 6 οδηγούς και τρεις εργάτες για όλα αυτά!

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη λειτουργία των ιαματικών πηγών, που η λειτουργία τους αρχίζει τον Μάη και κλείνουν τέλος Δεκέμβρη. Φέτος μάλιστα γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσει η λειτουργία τον Απρίλη, αλλά αν απολυθούν οι σημερινοί συμβασιούχοι, δεν υπάρχει η δυνατότητα να βγει πρόγραμμα λειτουργίας.

Στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν η κωλυσιεργία του υπουργείου Εσωτερικών, που δεν έχει μέχρι σήμερα νομιμοποιήσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ικαρίας για την πρόσληψη προσωπικού στην καθαριότητα, στην ύδρευση, στις ιαματικές πηγές, στους παιδικούς σταθμούς και οι κατεπείγουσες ανάγκες για το 2019.

Ολα τα παραπάνω είναι ένα μικρό μόνο δείγμα των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο δήμος να στελεχώσει στοιχειωδώς τις υπηρεσίες του, παίρνοντας υπόψη ότι από το 2011 έχουν αποχωρήσει 20 εργαζόμενοι χωρίς να αναπληρωθούν.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: