Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δελτίο τύπου του επαρχείου Ικαρίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται έργα και μελέτες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που αφορούν τη νήσο Ικαρία.

Συγκεκριμένα, εκτελείται το έργο «Συντήρηση Οδικού Δικτύου Ικαρίας» προϋπολογισμού 1.050.000 € , που αφορά εργασίες ασφαλτόστρωσης , τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας , κατασκευής τοιχίων αντιστήριξης , σήμανσης ασφαλείας κλπ. Σημειώνεται ότι εργασίες εκτελούνται ακόμα και σε τμήματα αρμοδιότητας συντήρησης Δήμου Ικαρίας.

Στο προσεχές διάστημα πληθώρα έργων θα αρχίσει να υλοποιείται στην Ικαρία.

Το δεύτερο σκέλος του έργου «Συντήρηση Οδικού Δικτύου Ικαρίας» προϋπολογισμού 750.000 €, που αφορά εργασίες συντήρησης και ιδιαίτερα στο οδικό τμήμα Στελί – Φραντάτο – Ράχες ,  έχει δημοπρατηθεί , επίκειται η υπογραφή της σύμβασης και η έναρξη των εργασιών.

Ένα ακόμη έργο που αφορά το οδικό δίκτυο της Ικαρίας , «Ασφάλεια και σήμανση Οδικού Δικτύου Ικαρίας» προϋπολογισμού 340.000 €, έχει ήδη δημοπρατηθεί και επίσης επίκειται η υπογραφή της σύμβασης και η έναρξη των εργασιών.

Το έργο  «Συντήρηση – Επισκευή Κτιρίου Γυμνασίου – Λυκείου Αγ. Κηρύκου Ικαρίας» προϋπολογισμού 200.000 € , που αφορά εργασίες κτιριακών επισκευών, έχει δημοπρατηθεί, επίκειται η υπογραφή της σύμβασης  και αναμένεται σύντομα η έναρξη των εργασιών.

Το έργο «Ηλεκτροφωτισμός Λιμένα Αγ. Κηρύκου Ικαρίας» προϋπολογισμού 80.000 €, που αφορά κυρίως εργασίες αντικατάστασης των ιστών φωτισμού και φωτιστικών σωμάτων του παραπάνω λιμένα , έχει επίσης δημοπρατηθεί, επίκειται η υπογραφή της σύμβασης και η έναρξη των εργασιών.

Το έργο «Δίκτυα Βιολογικού Καθαρισμού Αγ. Κηρύκου» προϋπολογισμού 1.127.000 € , έχει δημοπρατηθεί και αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες του.

Το έργο «Καθαρισμός Ρεμάτων Ικαρίας Β Φάση» προϋπολογισμού 224.000 € , βρίσκεται στο στάδιο ελέγχου των δικαιολογητικών δημοπράτησης.

Το έργο του δρόμου «Κάλαμος – Νας» ολοκληρώνεται με την υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης προϋπολογισμού 1.000.000 € που αφορά εργασίες στο τμήμα  πλησίον του οικισμού Να.

Στο στάδιο προέγκρισης δημοπράτησης βρίσκονται τα έργα τόσο του «Δικτύου Βιολογικού Καθαρισμού Καραβοστάμου» , όσο και της «Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Βιολογικού Καθαρισμού Αγ. Κηρύκου Ικαρίας».

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι μελέτες «Δρόμος Περδίκι – Αεροδρόμιο» , και «Αλιευτικό Καταφύγιο Καρκιναγρίου»

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες και τα αιτήματα των κατοίκων των νησιών μας , δραστηριοποιείται διαρκώς για την εκπόνηση μελετών , εξεύρεση πόρων και κατασκευή έργων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των νησιών και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων τους.

Kατηγορίες

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ετικέτες

, ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: