Έργα συντήρησης του επαρχιακού δικτύου της Σάμου

Δελτίο τύπου του αντιπεριφερειάρχη Σάμου

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα και μετά τη λήξη της τουριστικής περιόδου ξεκινάμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα συντήρησης του επαρχιακού δικτύου που έχει γίνει ποτέ στο νησί μας (προϋπολογισμός έργων 4.335.00,00 ευρώ).  Για τη αποφυγή παρεξηγήσεων θέλω να διευκρινίσω ότι οι παρεμβάσεις αφορούν το επαρχιακό δίκτυο δεδομένου ότι αυτό αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφέρειας, και όχι το δημοτικό-αγροτικό δίκτυο που την αρμοδιότητα συντήρησης έχουν οι Δήμοι. Το σύνολο των παρεμβάσεων που θα γίνουν έχει αναλυτικά συμφωνηθεί με τις τοπικές και δημοτικές κοινότητες αλλά και τους τοπικούς φορείς και πολίτες. Νοιώθουμε ιδιαίτερα ευτυχείς γιατί ως Περιφερειακή Αρχή καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τους πόρους για όλες αυτές τις παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν σημαντικά και θα αυξήσουν την ασφάλεια στο επαρχιακό μας δίκτυο . Άμεσα ξεκινάει  στην Ικαρία επίσης μεγάλο πρόγραμμα συντήρησης του επαρχιακού δικτύου ενώ δράσεις έχουν προβλεφθεί  και για τους Φούρνους. Η προσπάθεια συνεχίζεται και εργαζόμαστε ήδη για τον προγραμματισμό και νέων δράσεων».

Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΠΡΟΥΠ/ΣΜΟΣ

(με Φ.Π.Α.)

ΣΧΟΛΙΑ

 

1 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ (Β ΦΑΣΗ) 580.000,00 € Το έργο χρηματοδοτείται από το Π.Δ.Ε..  Αναμένεται η δημοπράτηση του έργου εντός του Οκτωβρίου.
2 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ (Β ΦΑΣΗ) 500.000,00 € Το έργο χρηματοδοτείται από το Π.Δ.Ε..  Αναμένεται η δημοπράτηση του έργου εντός του Οκτωβρίου.
3 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΣΑΜΟΥ (Β ΦΑΣΗ) 450.000,00 € Το έργο χρηματοδοτείται από το Π.Δ.Ε..  Αναμένεται η δημοπράτηση του έργου εντός του Οκτωβρίου.
4 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΣΑΜΟΥ (Β ΦΑΣΗ) 400.000,00 € Το έργο χρηματοδοτείται από το Π.Δ.Ε. και δημοπρατήθηκε στις 19/7/2018. Αναμένεται η υπογραφή σύμβασης εντός του Οκτωβρίου και η έναρξη του.
5 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

(ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ)

735.000,00 € Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και δημοπρατήθηκε στις 9/7/2018 Αναμένεται η υπογραφή σύμβασης εντός του Οκτωβρίου και η έναρξή του.
6 ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΑΜΟΣ – ΑΥΛΑΚΙΑ  – ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ 700.000,00 € Το έργο χρηματοδοτείται από το Π.Δ.Ε.

Αναμένεται η δημοπράτησή του (ηλεκτρονική αποσφράγιση προσφορών) στις 4/10/2018.

7 ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΑΜΟΣ – ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ – ΧΩΡΑ – ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ 700.000,00 € Το έργο χρηματοδοτείται από το Π.Δ.Ε.

Αναμένεται η δημοπράτησή του (ηλεκτρονική αποσφράγιση προσφορών) στις 4/10/2018.

 8 ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Ε.Ο. ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ 70.000,00 € Το έργο χρηματοδοτείται από το Π.Δ.Ε. και δημοπρατήθηκε στις 22/5/2018. Το συμφωνητικό υπεγράφη στις 17/8/2018. Οι εργασίες ξεκινούν εντός των προσεχών ημερών.

 

  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΥΣΤΑΘΕΙΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟ ΚΕΡΚΗΤΕΙΟ ΡΕΜΑ 200.000,00 Το έργο χρηματοδοτείται από το Π.Δ.Ε. και δημοπρατήθηκε στις 2/8/2018 Αναμένεται η υπογραφή σύμβασης εντός του Οκτωβρίου και η έναρξή του.
Advertisements

Τα Ικαριώτικα νέα δημοσιεύουν κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.