Επίσκεψη μαθητών της Σάμου και των Φούρνων στη βουλή

Ενημέρωση από το γραφείο του Δ.Σεβαστάκη

Τη Βουλή των Ελλήνων επισκέφτηκαν οι μαθητές μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους  την Πέμπτη 19-4-2018 από το Γυμνάσιο Φούρνων, στα πλαίσια του Προγράμματος Φιλοξενίας του Ιδρύματος της Βουλής. To Γυμνάσιο Φούρνων συμμετέχει κατόπιν επιλογής στο πρόγραμμα του Ιδρύματος της Βουλής «Φιλοξενία» για μαθητές και μαθήτριες απομακρυσμένων Γυμνασίων της χώρας.

Μετά από εισήγηση των βουλευτών τους, φέτος επελέγησαν σχολεία από τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Έχουν προηγηθεί οι επισκέψεις του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου Σάμου και Ραχών Ικαρίας. Τα παιδιά από το Γυμνάσιο Φούρνων ξεναγήθηκαν στις αίθουσες της Βουλής και στις περιοδικές εκθέσεις του Ιδρύματος, με έμφαση στην έκθεση για τον Ιωάννη Καποδίστρια. Τους μαθητές και τους καθηγητές από το Γυμνάσιο Φούρνων υποδέχθηκε ο Βουλευτής ν. Σάμου και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Δημήτρης Σεβαστάκης. Ακολούθησε συζήτηση για τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία στην Αίθουσα της Γερουσίας.

Στη συνέχεια, τη Βουλή επισκέφθηκαν οι μαθητές της Β’ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Σάμου, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, την Κυριακή 22-4-2018. Μαζί με το Βουλευτή ν. Σάμου επισκέφθηκαν το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου στην Αίθουσα της Γερουσίας πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση. Ο γόνιμος διάλογος με τους μαθητές και τους καθηγητές για μια σειρά από θέματα, όπως η δημοκρατία, η παιδεία, το εκπαιδευτικό σύστημα και οι ακαδημαϊκές δυνατότητες είναι σημαντικός και υπήρξε δέσμευση από τον κ. Σεβαστάκη να συνεχιστεί μέσα από μια σειρά προγραμματιζόμενων δράσεων με γνώμονα την πρόοδο των μαθητών των νησιών μας και την εμβάθυνση στη δημοκρατία ως θεμελιώδη όρο για την πνευματική αναγέννηση του τόπου μας.Κατηγορίες:ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΑΜΟΣ, ΦΟΥΡΝΟΙ

Ετικέτες: , ,

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: