Επιστολή του Δ.Σεβαστάκη για την ίδρυση και λειτουργία Μουσικού Σχολείου στη Σάμο

Η επιστολή απευθύνεται στο δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο και έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Αγαπητέ Μιχάλη,

Η ίδρυση Μουσικού Σχολείου στη Σάμο είναι ένα εγχείρημα σημαντικό για την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό μας. Προς τούτο εδώ και αρκετό διάστημα, με την πρωτοβουλία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, κ. Δημήτριου Ταμπαχανιώτη, κάνουμε μια συντονισμένη προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα (κεντρική κυβέρνηση, Υπουργείο Παιδείας κ.λπ.), ώστε να συμπεριληφθεί η Σάμος στην ομάδα των περιοχών, στις οποίες θα ιδρυθούν Μουσικά Σχολεία το αμέσως προσεχές διάστημα.

Η δωρεάν εγκύκλιος εκπαίδευση στη μουσική επιστήμη, που το Μουσικό Σχολείο μπορεί να προσφέρει στους μαθητές του, είναι υψηλής ποιότητας και συμβάλλει όχι μόνο στην καλύτερη πρόσληψη των υπολοίπων μαθημάτων που διδάσκονται στο γυμνάσιο και στο λύκειο, αλλά και στην πολιτιστική πρόοδο των μαθητών, καθώς και στην ομαλή κοινωνικοποίηση των εφήβων. Να σημειώσουμε ότι βάσει επίσημων καταγραφών τα Μουσικά Σχολεία έχουν πολύ χαμηλότερα ποσοστά ενδοσχολικής βίας, υψηλά ποσοστά κοινωνικοποίησης και συμμετοχής στις πολιτιστικές/εκπαιδευτικές/ανθρωπιστικές δράσεις της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας.

Η ίδρυση και η απρόσκοπτη λειτουργία Δημόσιου Μουσικού Σχολείου στη Σάμο, θα δώσει την ευκαιρία σε παιδιά που αγαπούν και σπουδάζουν τη μουσική να εξαρτιώσουν τις γνώσεις τους και να τις συνδυάσουν αρμονικά με τα υπόλοιπα μαθήματα που διδάσκονται στο δημόσιο σχολείο.

Επίσης το Μουσικό Σχολείο στη Σάμο θα λειτουργήσει και ως κυψέλη διάσωσης, εκμάθησης, διασποράς της πλούσιας Σαμιακής μουσικής παράδοσης, της Βυζαντινής μουσικής, της κλασικής μουσικής παιδείας. Θα υπάρχει η ευκαιρία για τους μαθητές να έλθουν σε επαφή με τη μουσική του τόπου τους και να τη σπουδάσουν τόσο σε επίπεδο μουσικολογίας, όσο και σε επίπεδο εκμάθησης παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

Ο τόπος μας είναι πολιτισμικά πλούσιος και είναι προς όφελος της κοινωνίας η συνεργασία όλων για την ευόδωση του στόχου μας.

Προς τούτο και σε ενίσχυση του αιτήματος του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προς το Δήμο Σάμου και τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας που απέστειλε την 27η Δεκεμβρίου 2017 (Αρ. Πρωτ. 33527) επισυνάπτοντας και τον αντίστοιχο σύνδεσμο για τις προδιαγραφές, παρακαλώ το Δήμο Σάμου να υποβάλει εγκαίρως (καταληκτική ημερομηνία 15-1-2018) πρόταση για τη στέγαση του υπό Ίδρυση Μουσικού Σχολείου Σάμου, σύμφωνα και με τα όσα παραθέτει στην επιστολή του ο κ. Ταμπαχανιώτης Δημήτριος.

Έχοντας πεποίθηση ότι η εκπαίδευση μπορεί να είναι μοχλός ανάπτυξης για τον τόπο μας, προσβλέπω στη συνεργασία μας, ώστε να μη χαθεί ακόμα μια ευκαιρία στον ταχέως εξελισσόμενο τομέα της Παιδείας.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Σεβαστάκης,

Βουλευτής Σάμου

Advertisements

Τα Ικαριώτικα νέα δημοσιεύουν κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.