Επιστολή του ΣΕΠΕ για τη Κάλυψη οδοιπορικών αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Σαν να μην ήταν αρκετή η διαρκής μετακίνηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών-λάστιχο από τόπο πρόσληψης σε τόπο πρόσληψης, η διάθεσή τους σε σχολικές μονάδες οι οποίες βρίσκονται σε διαφορετικά χωριά γεννά πολλά επιπρόσθετα προβλήματα.

Σε περιοχές όμως όπως αυτή της Ικαρίας και των Φούρνων δεν υπάρχει συγκοινωνία που να εξυπηρετεί την μετάβαση των εκπαιδευτικών από το ένα χωριό στο άλλο. Εξαιτίας των μεγάλων περικοπών στις απολαβές, οι αναπληρωτές, οι οποίοι χρόνια τώρα ζουν στο νοίκι, κάθε χρονιά πασχίζουν πρώτον να επιβιώσουν και δεύτερον να αποταμιεύσουν τα χρήματα που θα τους χρειαστούν για να καταφέρουν να παρουσιαστούν στον τόπο που θα κληθούν να εργαστούν την επόμενη σχολική χρονιά. Η συγκέντρωση χρημάτων για την έκδοση διπλώματος, την αγορά και συντήρηση αυτοκινήτου, ιδιαίτερα για τους αναπληρωτές που προσλαμβάνονται για λιγοστούς μήνες κάθε χρόνο, φαντάζει αδιανόητη. Άλλωστε, η κατοχή διπλώματος οδήγησης και οχήματος δεν περιλαμβάνονται στα απαραίτητα προσόντα των Εγκυκλίων που αφορούν τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Τι γίνεται, λοιπόν, όταν ένας εκπαιδευτικός που διατίθεται σε σχολικές μονάδες διαφορετικών χωριών δεν έχει στην κατοχή του κάποιο όχημα; Αναγκάζεται να νοικιάσει αυτοκίνητο σε μια τουριστική περιοχή πληρώνοντας με τον πενιχρό μισθό του ουσιαστικά ένα δεύτερο νοίκι! Τι γίνεται στην περίπτωση που μια εκπαιδευτικός δεν έχει δίπλωμα οδήγησης; Κάνει ωτοστόπ (!!!) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά της!

Δεν ανεχόμαστε οι συνάδελφοί μας να εξοντώνονται οικονομικά ούτε να θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα προκειμένου να μεταβούν στην εργασία τους.

Σας απευθύνουμε το ερώτημα, τι ακριβώς προβλέπεται για την καταβολή οδοιπορικών εξόδων στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς οι οποίοι μετακινούνται σε σχολικές μονάδες διαφορετικών χωριών στην περίπτωση που δεν υπάρχει συγκοινωνία που να τους καλύπτει και οι ίδιοι δεν διαθέτουν ιδιωτικό μεταφορικό μέσο ή δεν έχουν δίπλωμα οδήγησης.

Ταυτόχρονα αιτούμαστε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση ασφαλούς και δωρεάν μεταφοράς των εκπαιδευτικών που εργάζονται στην περιοχής μας, όταν διατίθενται σε σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε διαφορετικούς οικισμούς.

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                                                Η Γραμματέας

Σωτηρίου Αναστασία                                                 Γλαρού Αθηνά

Advertisements

Τα Ικαριώτικα νέα δημοσιεύουν κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.