Σάμος: «Λουκέτο» σε νυχτερινά μαγαζιά διασκέδασης

Μπαίνει λουκέτο την Παρασκευή στα δύο νυχτερινά μαγαζιά διασκέδασης και τη Δευτέρα στο τρίτο της Οδού Κεφαλοπούλου. Μετά τις τρεις μηνύσεις που δέχτηκαν και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου κλήθηκε να διατάξει τη σφράγισή τους. Παρά τις όποιες προσπάθειες των επιχειρηματιών με ένδικα μέσα να μπορέσουν να μπορέσουν να πάρουν μία μικρή παράταση ως τις 19 του Σεπτέμβρη ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσής τους, αυτό δεν κατέστη εφικτό αφού ο Αστυνομικός Διευθυντής απέρριψε την ιεραρχική προσφυγή που κατατέθηκε στις 26 του Αυγούστου και σε τρεις ημέρες ,με μεγάλη «σπουδή» όπως λένε οι επιχειρηματίες , βγήκε η απόφαση σφράγισης των καταστημάτων . Να σημειώσουμε ότι σε παρόμοια περίπτωση σε άλλο νησί η οικεία Αστυνομική Αρχή ανέστειλε για 20 ημέρες την σφράγιση των εν λόγω επιχειρήσεων.

«Κάποιοι αποφάσισαν να μικρύνουν την ήδη μειωμένη τουριστική περίοδο και να καταδικάσουν τις επιχειρήσεις μας σε οικονομικό μαρασμό αφού αυτές οι τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού είναι για να εξασφαλίσουμε ενοίκια και φόρους. Κάποιοι δεν σκέφτονται ότι υπάρχει ακόμη αρκετός κόσμος στο νησί και ιδίως χιλιάδες Τούρκοι που έχουν επιλέξει την Σάμο για τις διακοπές του Μπαιράμ. Κάποιοι επέλεξαν οι 50 εργαζόμενοι να μείνουν από την ερχόμενη Δευτέρα χωρίς μεροκάματο. Πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν για αυτό το νησί» αναφέρουν οι επιχειρηματίες και αναρωτιούνται « ποιους εξυπηρετεί η εικόνα πόλης νεκροταφείου μετά τα μεσάνυχτα εν μέσω θερινής περιόδου».

Από την πλευρά του ο Δήμος Σάμου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Είναι κοινά αποδεκτό ότι ένας τουριστικός προορισμός, σαν τη Σάμο, μεταξύ των άλλων θα πρέπει να παρέχει στους επισκέπτες, και τη δυνατότητα διασκέδασης, προστατεύοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής των μονίμων κατοίκων καθώς και το δικαίωμα του επιχειρείν, εν μέσω μάλιστα σφοδρής οικονομικής κρίσης.

Προς την κατεύθυνση αυτή, έχει ήδη αναληφθεί πρωτοβουλία από την Δημοτική Αρχή, προκειμένου, με την σύμπραξη και υποστήριξη της Κ.Ε.ΔΕ., να αναθεωρηθεί το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Η τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου αποτελεί τον μοναδικό τρόπο ώστε και οι αρχές που είναι επιφορτισμένες με την τήρηση του θεσμικού πλαισίου να συνεχίσουν να ενεργούν σύννομα και οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να λειτουργούν απαλλαγμένες από ιδιοτελείς συμπεριφορές οι οποίες υπαγορεύονται από πληθώρα κινήτρων, ανταγωνιστικών ή και καθαρά ατομικών, μη αποκλειομένων».

Εξάλλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο F/B ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος αναφέρει «Κλείνουν τα καταστήματα της Κεφαλοπούλου»…δηλαδή δεν κλείνουν από μόνα τους κάποιος (το κράτος δηλαδή) τα κλείνει… και έτσι νεκρώνει στο μέσον της τουριστικής περιόδου με εκατοντάδες τούρκους και ευρωπαίους επισκέπτες μια περιοχή της πόλης που παρέχει νυχτερινή διασκέδαση…
Θέλω ως πολίτης αλλά και ως επαγγελματίας αυτής της δύσμοιρης πόλης να σημειώσω κάποιες σκέψεις αλλά και να δηλώσω την απογοήτευση και γιατί όχι το θυμό που η απόφαση αυτή μου προκαλεί…

Έχουμε μια πόλη που κάποτε μεσουρανούσε στον τουρισμό και σήμερα με ευθύνη όλων μας, να δεχτώ, αλλά και καταστάσεων που ζήσαμε και ζούμε και ΔΕΝ τις επιλέξαμε, χαροπαλεύει μόνη της και αβοήθητη… Αντί λοιπόν αυτό που λέμε κράτος με τις υπηρεσίες του (που το διοικεί η εκάστοτε κυβέρνηση που με τη σειρά της απολαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης από βουλευτές ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ξεχνιόμαστε) να βοηθήσει έρχεται και σε αποτελειώνει…

Θα πει κάποιος επιχειρηματολογείς υπέρ της «παρανομίας» όχι φυσικά επιχειρηματολογώ υπέρ της επιείκειας, της κατανόησης, της δύσκολης πραγματικότητας που πάντα πρέπει να προσμετρούμε… Και επειδή και εγώ συμμετείχα σε αυτή τη προσπάθειας της αναζήτησης της επιείκειας μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι…«φάγαμε πόρτα»

Τέλος αργά το βράδυ ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος επανήλθε στο θέμα αυτή τη φορά με επιστολή του στον Αστυνομικό Διευθυντή στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η πόλη της Σάμου έχει επωμιστεί αποκλειστικά το βάρος του προσφυγικού ζητήματος και του μεταναστευτικού προβλήματος, οι οικονομικές επιπτώσεις και η βαρύτητα του οποίου έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνική συνοχή που κινδυνεύει να διαταραχτεί καθημερινά. Στην διατήρηση της τάξης και της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών σημαντικό έργο έχει επιφορτιστεί η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου. Ελάχιστη διέξοδο ορατής εξωστρέφειας αποτελούν τα καταστήματα της οδού Κεφαλοπούλου που έχουν δημιουργηθεί από υγιείς επιχειρήσεις του τόπου. Το κλείσιμο των επιχειρήσεων μετά από τις σχετικές καταγγελίες για ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα αναστέλλει την προσπάθεια των μονίμων κατοίκων για την πρόοδο της τοπικής οικονομίας, στις υπηρεσίες αυτές, ειδικότερα τώρα που ανακάμπτει ο τουρισμός στο νησί. Θέτει σε κίνδυνο ανθρώπους που μοχθούν, και δημιουργεί περαιτέρω έριδες και τοξικότητα. Η εφαρμογή της αρχής της επιείκειας, της αναλογικότητας αλλά και η σε βάθος διερεύνηση της προέλευσης των καταγγελιών παράλληλα με μια ευρεία σύσκεψη αρμόδιων αρχών και επιχειρηματιών πιστεύω ότι θα συνεισέφερε: Στην αποτροπή επιβολής δυσανάλογων μέτρων, στην θετική ανταπόκριση εκ μέρους των επιχειρηματιών για την λήψη περαιτέρω μέτρων προστασίας για την διάχυση του ήχου , στην αποσαφήνιση του πλαισίου αρμοδιότητας και αναγκαστικής παρέμβασης , και τέλος στην αποκατάσταση, (κυρίως) κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ διοίκησης και διοικουμένων. Η εμπιστοσύνη αυτή θα πρέπει να βασίζεται στην ευγενική συμπεριφορά των οργάνων αλλά και την αντίστοιχη των καταστηματαρχών σε όλη την Σάμο. Με τις σκέψεις –προτάσεις αυτές είμαι, ως Δήμαρχος της Σάμου, στην διάθεση σας για την ανάληψη των όποιων πρωτοβουλιών κρίνεται εσείς απαραίτητες».

Σάμος: «Λουκέτο» σε νυχτερινά μαγαζιά διασκέδασης – ert.gr

Advertisements

Τα Ικαριώτικα νέα δημοσιεύουν κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.