Υποβλήθηκε πρόταση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, για έργα Διαχείρισης λυμάτων της Νότιας Ικαρίας.

Δίνοντας συνέχεια στην προσπάθεια που γίνεται από την σημερινή διοίκηση του Δήμου Ικαρίας σε επίπεδο προγραμματισμού και αξιοποίησης κάθε διαθεσίμου χρηματοδοτικού εργαλείου (ΕΣΠΑ-ΟΧΕ- ΠΑΑ- Leader) για να αντιμετωπιστούν τα  προβλήματα στο θέμα της διαχείρισης των λυμάτων .

Σας ενημερώνουμε ότι χθες υποβλήθηκε από τον Δήμο Ικαρίας, πρόταση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ,  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα περιφέρειας βορείου Αιγαίου στα πλαίσια της πρόσκλησης που αφορά «Εργα ολοκλήρωσης των υποδομών για τη βελτίωση επεξεργασίας λυμάτων σε οικολογικά ευαίσθητες, καθώς και σε τουριστικές περιοχές» με τίτλο πράξης «Μεταφορά, Επεξεργασία και διάθεση λυμάτων οικισμού Αγ. Κηρύκου Ικαρίας» συνολικού προϋπολογισμού 4.347.600€, η οποία συμπεριλαμβάνει  7 Υποέργα  και ειδικότερα:

Α.Α ΥΠΟΕΡΓΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ
1 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (Ε.Ε.Λ.) ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ 1.870.000,00 €
2 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ & ΑΓΩΓΩΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ε.Λ.- ΕΡΓΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ 2.080.000,00 €
3 ΑΓΟΡΑ ΓΗΠΕΔΟΥ Ε.Ε.Λ. ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ 50.000,00 €
4 ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΔΙΚΤΥΑ Ο.Κ.Ω 20.000,00 €
5 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟΥ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΟΥ 248.000,00 €
6 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ – ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ 49.600,00 €
7 ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΟΥ 30.000,00 €

Φέρνοντας έτσι ένα βήμα πιο κοντά την χρηματοδότηση αυτού του αναγκαίου έργου, που βρισκόταν σε εκκρεμότητα από το 2009, και ολοκληρώθηκε με την καθοριστική συμβολή των εργαζόμενων στις υπηρεσίες του Δήμου.

Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Δήμου Ικαρίας, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που έφεραν σε πέρας αυτή την περίπλοκη διαδικασία,  είναι άξιες συγχαρητηρίων.

Η υλοποίηση των έργων της πράξης, είναι απαραίτητη, προκειμένου να αμβληθουν μια σειρά θέματα που αφορούν την διαχείριση των λυμάτων στους οικισμούς Αγιου Κηρύκου – Θερμών – Πανάγιας, κλπ, και την βελτίωση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης.

Αναμένοντας την αξιολόγηση της πρότασης από την Διαχειριστική Αρχή του επιχειρησιακού  προγράμματος οι υπηρεσίες μας προετοιμάζονται για την υποβολή νέων προτάσεων στο  επιχειρησιακό  πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου, σχετικά με τις αναγκαίες υποδομές ύδρευσης και διαχείρισης υγρών αποβλήτων.

Advertisements

Τα Ικαριώτικα νέα δημοσιεύουν κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s