Ορισμός νέων αντιδημάρχων από τον δήμαρχο Ικαρίας

Ο δήμαρχος Ικαρίας αφού έλαβε υπόψιν

  • τις διατάξεις του άρθρου 59 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/Α’)
  • Την υπ’ αριθμ. 15150 / 15-4-2014 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών «Πρωτοβάθμιοι και Δευτεροβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας με το Ν. 3852/2010», όπως ισχύει.
  • Τις διατάξεις της παραγράφου 3ε’ του άρθρου 3 του Ν. 4051/2012 (ΦΕΚ 40/Α’), αναφορικά με τον ορισμό αντιδημάρχων οι οποίοι δεν θα λαμβάνουν αντιμισθία.
  • Τα επίσημα πληθυσμιακά δεδομένα της τελευταίας απογραφής έτους 2011 της Ε.Σ.Υ.Ε. (απόφαση 11247 (ΦΕΚ 3465/28-12-2012/ τ. Β’) για τον Δήμο Ικαρίας, σύμφωνα με τα οποία ο πληθυσμός του ανέρχεται στους 8.423 κατοίκους.
  • Το γεγονός ότι ο Δήμος Ικαρίας έχει τρείς (3) Δημοτικές Ενότητες.
  • Τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Ικαρίας (ΦΕΚ 125/28-1-2013/τ. Β’).

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ


1.
Ορίζει τους Αντιδημάρχους του Δήμου Ικαρίας, με θητεία δυόμισι ετών, εντός της
τρέχουσας δημοτικής περιόδου, δηλαδή από
1-4-2017 έως 31-8-2019, μεταβιβάζοντας σε
αυτούς συγκεκριμένες αρμοδιότητές του, όπως παρακάτω:
Α. Ορίζει καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο την Δημοτική Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Βασιλική Καρίμαλη-Λαρδά του Βασιλείου, στην οποία δεν παρέχεται αντιμισθία και τις μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες εποπτείας των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών, καθώς και την εποπτεία των τεχνικών υπηρεσιών. Παράλληλα υπογραφή βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες.
Β. Ορίζει κατά τόπο Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Αγίου Κηρύκου, τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Νικόλαο Λαρδά του Κωνσταντίνου, στον οποίο παρέχεται αντιμισθία, και του μεταβιβάζει τις εξής αρμοδιότητες:
1) Εποπτεία της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων της δημοτικής ενότητας.
2) Εποπτεία της συντήρησης και διαχείρισης των συστημάτων ύδρευσης- αποχέτευσης και των αντλιοστασίων, της δημοτικής ενότητας.
3) Εποπτεία της εξέλιξης έργων και εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα.
4) Εποπτεία των τομέων Αθλητισμού και Πολιτισμού.
5) Υπογράφει, βεβαιώσεις, και λοιπά διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητας.
6) Την τέλεση πολιτικών γάμων στη δημοτική ενότητα.
Γ. Ορίζει κατά τόπο Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Ευδήλου, τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Στυλιανό Κουντούπη του Αθανασίου, στον οποίο παρέχεται αντιμισθία, και του μεταβιβάζει τις εξής αρμοδιότητες:
1) Εποπτεία της συντήρησης και διαχείρισης των συστημάτων ύδρευσης- αποχέτευσης και των αντλιοστασίων, της δημοτικής ενότητας.
2) Εποπτεία της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας
τους, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων της δημοτικής ενότητας.
3) Εποπτεία της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική
ενότητα.
4) Έχει την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες
στη δημοτική ενότητα.
5) Εποπτεία των θεμάτων κοινωνικής πολιτικής .
6) Υπογράφει, βεβαιώσεις, και λοιπά διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητας.
7) την τέλεση πολιτικών γάμων στη δημοτική ενότητα.
Δ. Ορίζει κατά τόπο Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Ραχών, τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Σωτήριο Κόχυλα του Εμμανουήλ, στον οποίο δεν παρέχεται αντιμισθία, και του μεταβιβάζει τις εξής αρμοδιότητες:
1) Εποπτεία της συντήρησης και διαχείρισης των συστημάτων ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης και των αντλιοστασίων, της δημοτικής ενότητας.
2) Εποπτεία της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας τους, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων της δημοτικής ενότητας.
3) Εποπτεία της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα.
4) Έχει την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα.
5) Εποπτεία των θεμάτων παιδείας .
6) Υπογράφει, βεβαιώσεις, και λοιπά διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητας.
7) Την τέλεση πολιτικών γάμων στη δημοτική ενότητα.
2. Οι ανωτέρω κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν μπορούν να εκλεγούν μέλη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου. Η ανάκληση αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου.
3. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος κατά τόπο Αντιδημάρχου τις αρμοδιότητές του ασκεί ο Δήμαρχος.
4. Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Λαρδάς , που αναπληρώνει το Δήμαρχο.
5. Η παρούσα απόφαση να δημοσιευθεί σε μία τουλάχιστον ημερήσια εφημερίδα του νομού και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου.

Advertisements

Τα Ικαριώτικα νέα δημοσιεύουν κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s