Ανακοίνωση της Πανικαριακής ενότητας Αλλαγής

Η ΠΕΑ μετά το Δημοτικό συμβούλιο της 28ης Φεβρουαρίου κρίνει σκόπιμο να προβεί στις κάτωθι παρατηρήσεις :

Επανειλημμένα οι εισηγήσεις για τα θέματα του Δημοτικού συμβουλίου δίνονται   με καθυστέρηση και πολλές φορές κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, με αποτέλεσμα να καλούμαστε να ψηφίσουμε θέματα χωρίς να έχουμε την στοιχειώδη πρότερη ενημέρωση από πλευράς Δήμου Ικαρίας, γεγονός που καταδεικνύει τόσο απαξίωση των Δημοτικών Συμβουλίων  ,  ίσως  και σκοπιμότητα .

Στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα του νερού στο νησί μας. Η Δημοτική αρχή γνωρίζει πολύ καλά  ότι σε πολλές περιοχές της Ικαρίας υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με το πόσιμο νερό. Ευαίσθητοι χώροι (σχολεία, νοσοκομεία), νοικοκυριά, τουριστικές  επιχειρήσεις υδρεύονται με νερά μη συμβατά βάση των αποτελεσμάτων των δειγματοληπτικών ελέγχων που έγιναν  από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Ενώ λοιπόν θα έπρεπε να ζητηθεί μια δημόσια συγνώμη για την κακή ποιότητα νερού που παρείχε ο Δήμος σε πολλές περιοχές της Ικαρίας  για πολλούς δυστυχώς μήνες και να ενημερώσει άμεσα τους δημότες για την ακαταλληλότητα του, αντί για αυτό, η Δημοτική αρχή προσπάθησε να πείσει πως το νερό ήταν ποιοτικά κατάλληλο, μειώνοντας όμως παράλληλα την τιμή μονάδας σε μερικά μόνο χωριά της περιοχής των Ραχών .

Αυτή η απόφαση καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση και από μέλος της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον λόγο ότι ζητήσαμε η μείωση αυτή να γίνει σε ολες τις περιοχές της Ικαρίας που το νερό δεν ήταν κατάλληλο για πόση και η μείωση να ισχύσει επίσης και στα επαγγελματικά τιμολόγια.

Η καλοκαιρινή περίοδος πλησιάζει και πρέπει να εξασφαλιστεί τόσο η ποσότητα όσο και η ποιότητα του νερού καθώς η Ικαρία φιλοξενεί όλο και περισσότερους επισκέπτες κάθε χρόνο. Περιμένουμε αυτό να αποτυπωθεί οικονομικά στο καινούργιο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό που θα ψηφίσει σε λίγο καιρό  ο Δήμος μας. Επίσης κατά τον  προγραμματισμό προσλήψεων έκτακτου προσωπικού για το 2017 να προβλεφθούν θέσεις υδραυλικών, ώστε  να μην αντιμετωπίσουμε ξανά τις συνεχόμενες διακοπές της υδροδότησης και της κακής ποιότητας πόσιμου νερού που έφτασε στα σπίτια των δημοτών την προηγούμενη περίοδο .

Για τον λόγο αυτό πρέπει άμεσα να γίνουν

  • Καινούργιες γεωτρήσεις στις περιοχές του Καλάμου , Λαγκάδας και να επισκευαστεί η γεώτρηση του Καρκιναγρίου στην περιοχή των Ραχών.
  • Να επισκευαστούν τα φίλτρα και η γεώτρηση του Κουντουμά η οποία υδρεύει  την ευρύτερη περιοχή του Αγίου Κηρύκου.
  • Απομάκρυνση όλων των παράνομων παροχών από τις πηγές και τις μαστεύσεις στην περιοχή του Ευδήλου αλλά και σε ολόκληρη την Ικαρία , που παρόλες τις παρεμβάσεις μας στα Δημοτικά Συμβούλια κατά την περίοδο της λειψυδρίας δεν έγινε κάτι ανάλογο.

Κατηγορηθήκαμε άδικα ότι θέλαμε να ιδιωτικοποιήσουμε τα νερά της Ικαρίας,  άλλα μάλλον αυτό το πέτυχε με τον καλύτερο τρόπο η νέα Δημοτική μας αρχή, υποβαθμίζοντας στο μέγιστο βαθμό την ποιότητα του πόσιμου νερού μας, και αναγκάζοντας  έτσι μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες, να καταναλώνουν τόνους εμφιαλωμένου νερού επιβαρύνοντας τους με ένα ακόμη υπολογίσιμο έξοδο σε περίοδο οικονομικής στενότητας .

Advertisements

Τα Ικαριώτικα νέα δημοσιεύουν κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s