Δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Σάμου σχετικά με την ένταξη τεσσάρων νέων έργων στο ΠΔΕ 2016

Ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η  ένταξη συμπληρωματικά τεσσάρων (4) νέων έργων, σε ό,τι αφορά την ΠΕ Σάμου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2016 μέσω ανακατανομής της χρηματοδότησης.

Τα έργα αυτά είναι :

1) Η βελτίωση βατότητας της επαρχιακής οδού Σάμου –Πυθαγορείου προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, ώστε να γίνουν επιπλέον σημαντικές επεμβάσεις σε αυτή τη κύρια συγκοινωνιακή αρτηρία του νησιού

2) Η βελτίωση βατότητας της Εθνικής οδού Σάμου-Καρλοβάσου προϋπολογισμού 203.000 ευρώ, ώστε να γίνουν εργασίες στο τμήμα της οδού εντός της πόλης του Καρλοβάσου προκειμένου να ανταποκριθούμε όπως υποσχεθήκαμε σε αίτημα της τοπικής κοινωνίας

3) Η αποκατάσταση υποσκαφής λιμένα Μαλαγαρίου προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, προκειμένου να ανταποκριθούμε σε αίτημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου για την αποκατάσταση μέρους της ζημιάς που έχει παρουσιαστεί στο εν λόγω λιμάνι

4) Ηλεκτροφωτισμός λιμένα Ευδήλου Ικαρίας, προϋπολογισμού 45.000 ευρώ, ώστε να γίνει αντικατάσταση φωτισμού στον προβλήτα πρόσδεσης των πλοίων.

Να σημειωθεί εδώ, ότι σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Ικαρίας-Φούρνων εντάξαμε στο ΠΔΕ του Υπουργείου Ναυτιλίας και θα εκτελέσουμε έργο ηλεκτροφωτισμού του λιμένα Αγίου Κηρύκου προϋπολογισμού 80.000 ευρώ και έργο αντικατάστασης των ανοδίων των μεταλλικών πασσάλων του αλιευτικού καταφυγίου Φούρνων, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ

Όπως δήλωσε η Περιφερειάρχης μας κ Χριστιάνα Καλογήρου η προσπάθεια για το νοικοκύρεμα και την αξιοποίηση των διαθέσιμων χρημάτων συνεχίζεται και αποδίδει.

Έχοντας πάντα ως κύριο οδηγό τη διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τους εκπροσώπους της προσπαθούμε να αξιοποιούμε τους Εθνικούς πόρους, που με αγώνα και σκληρή διεκδίκηση καταφέρνουμε να έχουμε, έτσι ώστε στις πολύ δύσκολες συνθήκες που τα νησιά μας ζουν να έχουμε το μέγιστο δυνατό όφελος για τους κατοίκους μας.

Φυσικά, ανάλογη προσπάθεια γίνεται και με τους πόρους που προέρχονται από τα Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα. Θυμίζουμε ότι το ΠΔΕ του 2016 για την ΠΕ Σάμου περιλαμβάνει μια σειρά από πολύ σημαντικά έργα, κάποια από τα οποία βρίσκονται στη φάση της ολοκλήρωσης, όπως η συντήρηση του οδικού δικτύου,ενώ άλλα είναι στη φάση της δημοπράτησης.

Τα κυριότερα από τα έργα αυτά είναι :

Να τονίσουμε επίσης, ότι ολοκληρώνεται από εθνικούς πόρους το έργο της αναδομής στο λιμάνι Πυθαγόρειου και εκτελέστηκε το έργο Αποκατάστασης των υποσκαφών στο λιμάνι Καρλοβάσου,ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα δημοπρατείται το υπόλοιπο τμήμα, που δεν ήταν δυνατόν να εκτελεστεί λόγω της παραμονής του πλοίου Μυτιλήνη.

Ήδη, με επικεφαλής την Περιφερειάρχη μας αγωνιζόμαστε για την προετοιμασία του προγράμματος για το 2017, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή χρηματοδότηση.

Επίσης, συνεχίζεται η διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τους εκπροσώπους της, ώστε να ενταχθούν έργα που θα αποφέρουν τη μέγιστη δυνατή ωφέλεια στους κατοίκους των νησιών μας.

ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΑΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΠΔΕ 2016

Advertisements

Τα Ικαριώτικα νέα δημοσιεύουν κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s