Ψήφισμα της πρωτοβουλίας πολιτών και συλλόγων για το ΚΥ Ευδήλου

Το ψήφισμα έχει παραλήπτες τον υπουργό υγείας, Ανδρέα Ξάνθο, τον βουλευτή Σάμου, Δημήτρη Σεβαστάκη, τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Ικαρίας, τον έπαρχο Ικαρίας και την Διοικήτρια 2ης ΥΠΕ Πειραιά και Νήσων.

Το ψήφισμα έχει ως εξής]

Με μεγάλη ανησυχία και αγανάκτηση παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό  τις βολές που δέχεται το Κέντρο Υγείας Ευδήλου , που φτάνουν μέχρι  και την παρακώλυση  της ομαλής λειτουργίας του,    στοχευμένες κυρίως προς το πρόσωπο της μοναδικής ειδικής γιατρού που διαθέτει κ. Καλλιόπης Καττέ.   Αναρωτιόμαστε  ποιον μπορεί να ενοχλεί η συνεπής , παρά τις ελλείψεις του, λειτουργία του ΚΥ Ευδήλου, το οποίο εξυπηρετεί περίπου 4.500 κατοίκους της Βόρειας Ικαρίας,  με  17000 περίπου επισκέψεις ετησίως   (Δημοτικά Διαμερίσματα Ευδήλου και Ραχών) ; Ποιον μπορεί να ενοχλεί η πολυετής συνεπής και πολύ πέρα από κάθε έννοια υπηρεσιακού καθήκοντος  προσπάθεια της  γιατρού  και των λιγοστών συνεργατών της  να κρατήσει ανοιχτό το ΚΥ Ευδήλου και να παρέχει αναβαθμισμένες ιατρικές  υπηρεσίες, τις οποίες όλοι γνωρίζουμε και έχουμε ανάγκη ;

Η τοπική κοινωνία στο σύνολό της,  επειδή ακριβώς γνωρίζει το σημαντικό  έργο,  εκτιμά, αναγνωρίζει και είναι απολύτως αλληλέγγυα στην προσφορά της  γιατρού και όλων των υπολοίπων  εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Ευδήλου. Εμείς λέμε ότι η μοναδική δομή δημόσιας Υγείας αυτού του επιπέδου που υπάρχει στην περιοχή μας,  πρέπει να στηριχτεί και να ενισχυθεί απ’ όλους τους συμπατριώτες – με σύμπνοια και χωρίς μεταξύ μας αντιπαραθέσεις – και πάντως δηλώνουμε κατηγορηματικά  ότι  είμαστε αποφασισμένοι με κάθε τρόπο και απέναντι σε οποιονδήποτε που θα είχε άλλες σκέψεις να στηρίξουμε έμπρακτα το Κέντρο Υγείας  Ευδήλου  και καλούμε όλους τους συμπατριώτες να στρατευτούμε σ’ αυτή την προσπάθεια, αν δε θέλουμε να ξαναγυρίσει ο τόπος μας στην, όχι και τόσο μακρινή,  εποχή του ενός αγροτικού γιατρού.

Γι’ αυτό ζητάμε επίμονα και επιτακτικά για μια ακόμη φορά τα αυτονόητα πάγια αιτήματα ετών – δυστυχώς ανεκπλήρωτα μέχρι σήμερα – όλων των διεκδικητικών αγώνων του ικαριώτικου λαού :

  1. Την άμεση και  πλήρη   στελέχωση του Κ.Υ. Ευδήλου με βάση το οργανόγραμμα που διαθέτει ως προς τους ειδικούς γιατρούς, το λοιπό προσωπικό και τον εξοπλισμό του. Τη συνεχόμενη σταθερή στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων Μαγγανίτη ,   Ραχών  και  Καρκιναγρίου.
  1. Την απόλυτη τήρηση του Προγράμματος εφημεριών του ΚΥ Υγείας Ευδήλου, όπως αυτό καταρτίζεται από την 2η ΥΠΕ Πειραιά και Νήσων, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ιατρικής φροντίδας σε 24ωρη βάση.

Δηλώνουμε ότι :

Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τα παραπάνω, να περιμένουμε  τις άμεσες ενέργειες της Πολιτείας  και, σε κάθε περίπτωση, να μην επιτρέψουμε  την  υποβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας στον τόπο μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να υψώσουμε τείχος προστασίας στη  μοναδική ειδική γιατρό και όλους τους εργαζόμενους του Κ.Υ. Ευδήλου, τους οποίους στηρίζουμε ανεπιφύλακτα, για το  έργο που προσφέρουν στον παραμεθόριο τόπο μας, με σταθερή προσήλωση στην υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας.

Advertisements

Τα Ικαριώτικα νέα δημοσιεύουν κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s