Δυσκολίες στην λειτουργία των παιδικών σταθμών στον Δήμο Ικαρίας.

Η κατάσταση των κοινωνικών δομών του δήμου Ικαρίας, από τον Δεκέμβριο του 2015 όπου οι υπηρεσίες του έμειναν με μια (1) μόνο τακτική θέση παιδαγωγικού προσωπικού καθιστώντας αδύνατη την συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του 1ου παιδικού σταθμού στον Άγιο Κήρυκο και την έναρξη λειτουργίας του 2ου παιδικού σταθμού στις Ράχες συνεχίζεται και παρά τις προσπάθειες να καλυφτούν τα σοβαρά κενά στο προσωπικό με την έγκριση μιας θέσης ΤΕ Βρεφονηπιοκομίας (11μήνη) για τις ανάγκες του Παιδικού Σταθμού Ραχών και δυο θέσεων ΔΕ Μαγείρων (8μήνες) για τις ανάγκες των παιδικών Σταθμών αλλά και με τις συμβάσεις για καθαριότητα των σταθμών 2μηνης διαρκείας με το νέο πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας», που δεν προβλέπεται όμως να ξεκινήσει πριν τον Νοέμβριο του 2016. Παρά τις έγκαιρες αιτήσεις που αφορούν τον Προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για το 2016 με 2 θέσεων ΤΕ Βρεφονηπιοκομίας (12μήνες) και 2 θέσεων Δ.Ε Βοηθών βρεφοκόμων (12μήνες) για τις ανάγκες και των δυο παιδικών Σταθμών για τις μεν πρώτες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, με αποτέλεσμα να μην έχει ο δήμος στην διάθεση του καμία θέση εργασίας για να μπορέσει να αντιμετωπίσει έστω και πρόσκαιρα το πρόβλημα της λειτουργίας των δυο παιδικών σταθμών. Για τις μεν δεύτερες ακόμα δεν έχουν εγκριθεί από το ΑΣΕΠ τα σχεδία προκηρύξεων για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης που τις αφορούν.
Σε ότι αφορά την λειτουργία των παιδικών σταθμών και της προσπάθειας να αξιοποιηθεί η δυνατότητα που δίνει πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ «Εναρμόνιση Επαγγελματικής & Οικογενειακής Ζωής» εντάχθηκαν οι δομές της Ικαρίας, με δεδομένη όμως την κατάσταση που διαμορφώνουν οι νέες ρυθμίσεις του προγράμματος σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο να απενταχτούν οι δομές του δήμου από το πρόγραμμα αφού δεν υπάρχει αυτή την στιγμή το αναγκαίο προσωπικό που απαιτείται για να υποβληθούν τα έγγραφα που ζητούνται από τον δήμο στην ΕΕΤΑΑ.
Ζητείται λοιπόν:
1ον: Η Αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου να εγκρίνει άμεσα τις θέσεις εργασίας του αναγκαίου προσωπικού με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας και να ολοκληρώσει παράλληλα τον έλεγχο για τις 3 θέσεις εργασίας (11μηνης και 8μηνης).
2ον: Η ΕΕΤΑΑ να αποδεχθεί την καθυστερημένη κατάθεση των έγγραφων που αφορούν το προσωπικό με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας, αλλά και την αντικατάσταση του στην συνεχεία από το προσωπικό που θα προκύψει από την διαδικασία πρόσληψης των εργαζόμενων.
Παράλληλα ζητείται, η στήριξη των παραπάνω αιτημάτων του δήμου Ικαρίας τόσο από την ΚΕΔΕ όσο και από τις υπηρεσίες των υπουργείων Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Δυσκολίες στην λειτουργία των παιδικών σταθμών στον Δήμο Ικαρίας. – ΕΡΤ Αιγαίου

Advertisements

Τα Ικαριώτικα νέα δημοσιεύουν κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s