Δελτίο Τύπου για συνεδριάσεις του Δ.Σ του δήμου Ικαρίας

Συνεδρίασε το προηγούμενο διάστημα δυο φορές το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ικαρίας. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε:

  • Για διάφορα τρέχοντα ζητήματα που βρισκόταν σε εκκρεμότητα (συγκρότηση επιτροπών, παρατάσεις έργων και παραλαβές έργων ).
  • Εγκρίθηκε (κατά πλειοψηφία) η 2η Αναμόρφωση προϋπολογισμού 2016.
  • Εγκρίθηκε η τοποθέτηση νέων Φωτιστικών σωμάτων στις Δ.Ε Αγιου Κηρύκου και Ευδήλου.
  • Έγινε η αποδοχή και κατανομή ποσού 16.700 για κάλυψη δαπανών επισκευής και συντήρησης σχολικών μονάδων (ποσό μειωμένο σε σχέση με το αντίστοιχο του 2015)
  • Εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης στο Ε.Π περιφέρειας βορείου Αιγαίου του ΕΣΠΑ 2014-2020 για τα κέντρα κοινότητας και τις δομές παροχής βασικών αγαθών.
  • Επίσης εγκρίθηκαν οι μελέτες και καθορίστηκε ο τρόπος εκτέλεσης των εξής έργων: «Εξυγίανση γεωτρήσεων  Δ.Ε Αγίου Κηρύκου», «Επισκευή Δεξαμενής Σοκιανού», «Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου Ι.Π Σπηλιάς Δ.Ε Αγίου Κηρύκου»,  «Κατασκευή τουαλέτας νηπιαγωγείου Ευδήλου», «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων Δ.Ε Ευδήλου», «Εργασίες προστασίας νεκροταφείου Γιαλισκαριου», «Συντήρηση κοινοχρήστων χώρων Αγίου Κηρύκου»,  «Επέκταση αποχετευτικού δικτύου ΔΕ Αγ. Κηρύκου », «Στρώσιμο αυλής δημοτικού σχολείου Αγιου  Πολυκάρπου»                  
  • Αποφασίστηκε η έγκριση πίστωσης για διεξαγωγή συνεδρίου «Ιαματικά Νερά & Κοινωνικός Θερμαλισμός Υγείας», που θα γίνει τέλος Σεπτεμβρίου.
  • Επίσης μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, συζητήθηκε το θέμα της β φάσης ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, δεδομένου ότι ανοίγει ξανά η συζήτηση αφού σύμφωνα με ανακοινώσεις και δημοσιεύματα μεταβιβάζονται από το Σεπτέμβρη στην «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ» τα υπόλοιπα 23 περιφερειακά αεροδρόμια προκειμένου να τα «αξιοποιήσει» με τη συνδρομή ιδιωτικών σχημάτων. Από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αυτό αφορά τα αεροδρόμια Χίου, Λήμνου και Ικαρίας. Για αυτό το θέμα το δημοτικό συμβούλιο εξέδωσε κατά πλειοψηφία ψήφισμα, (Μειοψήφησε η παράταξη Ικα.Ρι.Α) που υιοθέτησε την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Πρόταση που εκτός από την αντίθεση στην μεθόδευση της κυβέρνησης για την εκχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων, καλεί σε ρήξη με την πολιτική που επιβάλει αυτή την διαδικασία, όποιο όνομα και αν έχει διεκδικώνταςΝα μην ιδιωτικοποιηθεί κανένα αεροδρόμιο, να δημιουργηθεί δημόσιος φορέας αεροπορικών συγκοινωνιών που θα εξασφαλίζει ασφαλή και φτηνή μετακίνηση, όλο το χρόνο, ανθρώπων και εμπορευμάτων.

Καλώντας ταυτόχρονα τον λαό των  νησιών μας να οργανώσει την πάλη του, να μην επιτρέψει την παράδοση αεροδρομίων και λιμανιών στα χέρια των μονοπωλίων. Έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια συμμαχία  που θα αποτρέψει αυτά τα σχέδια και γενικότερα της αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης και ΕΕ, καθιστώντας το λαό που παράγει τον πλούτο νοικοκύρη στον τόπο του.

  • Τέλος σε ότι αφόρα τα αιτήματα Δημοτών και συλλόγων, έγινε αποδεκτό αίτημα των κατοίκων του οικισμού Τραπαλου  για αποκατάσταση του παραδοσιακού φραγμού στην παλιά του θέση, (αν όχι σε κάποια σημεία  ακόμα πιο ψηλά) , αλλά σε καμία περίπτωση χαμηλότερα. Άλλωστε και η μέχρι στιγμής παρέμβαση του δήμου σε αυτή την κατεύθυνση κινείται.

Στις συνεδριάσεις αυτές βαρύνουσας σημασίας θέμα ήταν η ανανέωση των συμβάσεων των καθαριστριών των σχολείων και η μετατροπή της σύμβασής των ωρομισθίων ΙΔΑΧ  καθαριστριών των σχολικών μονάδων, σε  πλήρους  απασχόλησης. Επίσης πολύ σοβαρή εξέλιξη είναι και η έγκριση για πρώτη φορά ενιαίου κανονισμού ύδρευσης – αποχέτευσης του Δήμου Ικαρίας, κανονισμός που έκτος από το οτι θέτει σε εφαρμογή ένα κοινό πλαίσιο για όλο το δήμο Ικαρίας καθιερώνει για πρώτη φορά  και κοινωνικό τιμολόγιο (έκπτωση 50%) για τους οικονομικά ασθενέστερους δημότες.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης του δημοτικού συμβούλιου από τον Δήμαρχο έγινε αναλυτική αναφορά σε διάφορα σοβαρά θέματα όπως :

Advertisements

Τα Ικαριώτικα νέα δημοσιεύουν κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s