Το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ στην Ικαρία

«Να προχωράς και εσύ καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία» (Ναζίμ Χικμέτ)

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” είναι η μεγάλη γιορτή της νεολαίας!

Των μαθητών, σπουδαστών, νέων εργαζομένων κι ανέργων, κάθε νέου που ονειρεύεται, αγωνιά για το μέλλον και διεκδικεί μία καλύτερη ζωή. Το Φεστιβάλ μας αποτελεί συνάντηση αγώνα, διασκέδασης, ψυχαγωγίας! Οι αθλητικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, οι συναυλίες του, τα μουσικοθεατρικά αφιερώματα, η ανάδειξη και η στήριξη της νεανικής δημιουργίας, οι συζητήσεις, οι δεκάδες συλλογικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους είναι μερικά από τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ του Φεστιβάλ .

Το Φεστιβάλ μας αποτελεί πλέον «θεσμό» για την νεολαία, αντέχει στο χρόνο, ανανεώνεται κι αναβαθμίζεται γιατί η «καρδιά» του είναι ο στόχος για τον οποίο παλεύουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ: η νέα σοσιαλιστική κοινωνία. Παραμένει νέο γιατί απέναντι στο σημερινό γερασμένο εκμεταλλευτικό σύστημα προβάλει τη μόνη πραγματική διέξοδο προς όφελος της νεολαίας: την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Εμπνεόμαστε απ’ τους μεγάλους αγώνες του λαού μας και συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο! Μπροστά στο 2018, που το ΚΚΕ συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και δράσης και η ΚΝΕ τα 50 χρόνια, το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή μας φέρνει πιο κοντά με την ιστορία των αγώνων του λαού μας. Φέτος τιμάμε τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που η δράση του στα 1946-1949 αποτελεί μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ο αιώνα.

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή αποτελεί εικόνα από το όμορφο μέλλον για το οποίο παλεύουμε! Στήνεται με το μεράκι, την συλλογική, εθελοντική, σχεδιασμένη δουλειά χιλιάδων νέων. Χορηγοί του Φεστιβάλ είναι οι χιλιάδες νέοι που το κάνουν γνωστό με όλους τους τρόπους όπου ζει, μορφώνεται και δουλεύουν οι νέοι και οι νέες. Έλα μαζί μας στον αγώνα για να κερδίσουμε τη ζωή που μας στερούν! Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνοντας τη βρώμικη δουλειά που της ανέθεσαν οι εκμεταλλευτές σαρώνει ότι έμεινε όρθιο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Το σημερινό καπιταλιστικό σύστημα δεν έχει τίποτα να προσφέρει. Η εξαθλίωση, η ανεργία, η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα για το μέλλον, η δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί: αυτά γεννάει το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Αποδείχτηκε ότι αυτό που έχει ανάγκη και συμφέρει την πλειοψηφία της νεολαίας, δεν προκύπτει μέσα από τις αλλαγές κυβερνήσεων, που κινούνται εντός των τειχών της ΕΕ και του συστήματος. Διέξοδος είναι η καθημερινή δράση κι αγώνας, για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με στόχο να γινόμαστε όλο και περισσότεροι αυτοί που παλεύουμε ενάντια στο κοινό μας αντίπαλο: την εξουσία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, τις κυβερνήσεις τους, τα κόμματα και τα στηρίγματά τους. Σήμερα μπορεί να εξασφαλιστεί για τους νέους και τον εργαζόμενο λαό μία ζωή με σύγχρονα δικαιώματα στη μόρφωση, τη δουλειά, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την αναψυχή. Προϋπόθεση είναι ο λαός να χρησιμοποιήσει τη δύναμή του, να σαρώσει κυβερνήσεις κι αφεντικά, να πάρει τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας στα δικά του χέρια! Ο σοσιαλισμός, η κοινωνία για την οποία παλεύει το ΚΚΕ είναι ανάγκη της εποχής μας.

Πάρε μέρος στις εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή!

Η Τ.Ο Ικαρίας-Φούρνων της ΚΝΕ, με αφορμή το σύνθημα του 42ου  Φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ «ΑΓΩΝΑΣ-ΓΝΩΣΗ-ΤΟΛΜΗ-ΑΝΤΟΧΗ να προχωράς και εσύ καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία» (Ναζίμ Χικμέτ), και τη συμπλήρωση, φέτος, 70 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Αποφάσισε οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις να ενταχθούν στο πολύμορφο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ, αποδίδοντας φόρο τιμής στον ΔΣΕ.

Διδασκόμαστε από την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ (1946-1949), τους δεκάδες χιλιάδες μαχητές και μαχήτριες που έγραψαν σελίδες απαράμιλλου ηρωισμού.  Αγωνιζόμαστε σήμερα με το βλέμμα καρφωμένο στο μέλλον. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τον αγώνα του ΔΣΕ.

Για κάθε νέο και νέα ο αγώνας του ΔΣΕ αποτελεί μεγάλο μάθημα. Γιατί και σήμερα η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία βιώνουν καθημερινά τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος. Η νεολαία δεν έχει τίποτα να περιμένει από αυτό το σύστημα που έχει σαπίσει, γεννάει μόνο βάσανα, πολέμους και φτώχεια. Γι’ αυτό σήμερα καλούμε κάθε μαθητή, φοιτητή, άνεργο, νέο, εργαζόμενο να παλέψει μαζί μας, με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ, να ανοίξει ο δρόμος της προοπτικής.

Αξιοποιούμε το παράδειγμα του τρίχρονου αγώνα του ΔΣΕ που δείχνει τη δύναμη του λαού, που όταν θέλει και το αποφασίζει, ξεπερνάει φόβους και δισταγμούς, μπορεί αν τα βάλει με υπέρτερες δυνάμεις, να διεκδικήσει τη ζωή που του στερούν.  Η θεματολόγια των εκδηλώσεων είναι :

  • 18/7 ΡΑΧΕΣ: 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Η Δράση του ΔΣΕ στην Ικαρία.
  • 22/7 ΕΥΔΗΛΟΣ : 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Η Δράση του ΔΣΕ στην Ικαρία.
  • 25/7 ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ: Το προσφυγικό χτες και σήμερα, (Αναφορά στην τοπική εμπειρία), παράλληλες διαδρομές ίδιες αιτίες.
  • 8/8 ΦΟΥΡΝΟΙ ΙΚΑΡΙΑΣ: Η ιστορική διαδρομή του ναυτεργατικού κινήματος και η συμβολή του στην κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα
  • 12/8 ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΟ: Κορύφωση των εκδηλώσεων με μεγάλη πολιτική πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο «Συνεχίζουμε με αγώνα – γνώση – τόλμη και αντοχή, διδασκόμαστε από τις λαμπρές στιγμές της ταξικής πάλης στον τόπο μας, προχωράμε και εμείς όσο προβαίνει μπρος η Ιστορία».

Σε όλες τις εκδηλώσεις θα υπάρχει έκθεση αρχειακού υλικού –βιβλιοπωλείο –προβολές –παιδότοπος, στην τελευταία εκδήλωση θα συμμετέχει το Μουσικό Σύνολο «Ρωμιοσύνη».

15  Ιουλίου  2015

Το Τ.Σ της ΚΝΕ Ικαρίας & Φούρνων

Advertisements

Τα Ικαριώτικα νέα δημοσιεύουν κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s