Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τον γιατρό στους Φούρνους

Ερώτηση με θέμα «Για δεύτερη φορά σε 6 μήνες χωρίς γιατρό τα νησιά των Φούρνων» απηύθυναν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ (Σταύρος Τάσσος, Διαμάντω Μανωλάκου, Μανώλης Συντυχάκης)  προς τον υπουργό υγείας

Διαβάστε την ερώτηση 

Επανερχόμαστε με ερώτηση για τα προβλήματα υγείας στους Φούρνους Κορσεών, δεδομένου ότι δεν έχουν προκύψει ουσιαστικές αλλαγές στην κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας των νησιών αυτών και η κατάσταση παραμένει εκρηκτική. Υπενθυμίζουμε για ακόμα μία φορά τα εξής:

  • Στα νησιά των Φούρνων όπου υπάρχουν τρείς οικισμοί, με πληθυσμό περίπου δύο χιλιάδων κατοίκων, αριθμός που αυξάνεται ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και του τουρισμού, με πολλά παιδιά, οικογένειες νέων, με πολλούς ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ και ανθρώπους που χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση και φροντίδα. Με δύο αγροτικά ιατρεία στην Θύμαινα και την Χρυσομηλιά αντίστοιχα, (όπου στην Θύμαινα η μοναδική πρόσβαση σε οποιοδήποτε κέντρο γίνεται με βάρκες) δεν υπηρετεί και στις δυο περιοχές κανένας αγροτικός γιατρός όπως προβλέπεται.
  • Στο κατ’ όνομα πολυδύναμο ιατρείο των Φούρνων, η αγροτική ιατρός η οποία είχε σταλεί με απόσπαση 60 ημερών από την Ίο άφησε την θέση κενή από τις 20 Ιουνίου καθώς επέστρεψε στην βάση της. Η Ιατρός η οποία έχει προσληφθεί στη θέση της γενικής γιατρού από το Μάιο του 2015, μέχρι σήμερα έχει παρουσιαστεί στο ιατρείο 3,5 μήνες στο σύνολο και απουσιάζει από τα καθήκοντα της όλους τους υπόλοιπους μήνες. Η λύση που δίνεται από τους αρμόδιους είναι να βγάζουν την γιατρό σε αργία, δύο φορές μέχρι σήμερα, χωρίς όμως να δίνεται μια οριστική λύση, κρατώντας την συγκεκριμένη θέση μια γιατρός η οποία δεν βρίσκεται στα καθήκοντά της.

Οι υποσχέσεις που δόθηκαν για την άμεση επίλυση των προβλημάτων, κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας από την Λαϊκή Συσπείρωση Φούρνων αλλά και των φορέων του νησιού στο Υπουργείο στις 15/3/2016, φαίνεται πως έμειναν μόνο στα λόγια, όπως στα λόγια έμειναν και οι υποσχέσεις που δόθηκαν από τους αρμόδιους στην 2η ΔΥΠΕ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων και πιο συγκεκριμένα:

  • Να μην μένει χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καμία μονάδα Υγείας των Φούρνων ούτε για μισή ώρα.
  • Να καλυφθούν άμεσα, τώρα τα κενά με την πρόσληψη μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα Περιφερειακά Ιατρεία Θύμαινας και Χρυσομηλιάς και στο «Πολυδύναμο» των Φούρνων.
  • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις στο «Πολυδύναμο» Ιατρείο των Φούρνων, τουλάχιστον γενικού παθολόγου, παιδιάτρου και νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Να αναβαθμιστεί το πολυδύναμο ιατρείο των Φούρνων σε Κέντρο Υγείας με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, πρόσληψη ειδικευμένων γιατρών και οδηγού για το ασθενοφόρο.

Advertisements

Τα Ικαριώτικα νέα δημοσιεύουν κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s