Συναντήσεις του Βουλευτή Σάμου για την υγεία στο νομό

Με τη νέα Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ συναντήθηκε ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης. Στη συνάντηση διαβιβάστηκε από το Βουλευτή στη νέα Διοικήτρια κ. Όλγα Ιορδανίδου, παρουσία των υποδιοικητών κ. Ι. Τσιαπαρίκου και κ. Χ. Πλάτση, πλήρης φάκελος με ζητήματα που αφορούν τόσο την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στα νησιά μας, τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας και των Περειφερειακών Ιατρείων.

Σε ό,τι αφορά τη μελέτη του αξονικού τομογράφου για το νοσοκομείο Ικαρίας, αυτή προχωρά. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια διευθέτησης πολεοδομικών ασαφειών που αφορούν το ίδιο νοσοκομείο, να προχωρήσει η προμελέτη για τη μονάδα τεχνητού νεφρού, ώστε στη συνέχεια το Υπουργείο Υγείας να αναλάβει την περεταίρω διεκπεραίωση του έργου σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία της Ικαρίας.  Υπήρξε από την πλευρά του Βουλευτή πλήρης ενημέρωση για τις άμεσες ανάγκες του νομού σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ενώ πολύ σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις για το διορισμό μόνιμου αναισθησιολόγου στο νοσοκομείο της Ικαρίας.

Ακολούθησε συνάντηση εργασίας του κ. Δ. Σεβαστάκη με τον Αν. Γεν. Γραμματέα και υπεύθυνο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας  κ. Σταμάτη Βαρδαρό κατά την οποία τέθηκε το πλάνο δράσης για την πρωτοβάθμια φροντίδα  υγείας στο νομό και τις ανάγκες των Κ.Υ. Καρλοβάσου, Ευδήλου καθώς και του ΠΠΙ Φούρνων. Γίνονται επίσης οι απαραίτητες διεργασίες για πλήρωση ορισμένων θέσεων διοικητικού προσωπικού και προσωπικού φύλαξης που έχουν ανάγκη τα Κ.Υ. Καρλοβάσου και Ευδήλου. Ακόμη υπάρχει μέριμνα για πλήρη ομαλοποίηση της λειτουργίας του ΠΠΙ Φούρνων. Υπενθυμίζουμε ότι εκεί υπηρετεί οπλίτης αγροτικός ιατρός, ενώ εκ περιτροπής και αδιαλείπτως υπάρχει κάλυψη και σε γενικό ιατρό. Αναμένονται και τα αποτελέσματα για τις τοποθετήσεις αγροτικών ιατρών από το Υπουργείο Υγείας.

Κατόπιν, στη συνάντηση με τους συνεργάτες του Υπουργού Υγείας κ. Α. Ξανθού δόθηκε στον κ. Δ. Σεβαστάκη αναλυτική αναφορά με τις θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που πρόκειται να στελεχώσουν τα νοσοκομεία Σάμου και Ικαρίας μετά από τις προσλήψεις που έχει προκηρύξει το Υπουργείο Υγείας καθώς και από αυτές που πρόκειται να προκηρυχθούν άμεσα. Μετά από 5 χρόνια όπου οι προηγούμενες κυβερνήσεις αποδυνάμωσαν πλήρως το Εθνικό Σύστημα Υγείας,  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επανεκκινεί το ΕΣΥ σε μια μεγάλη προσπάθεια ανάταξής του.

Η λίστα προσλήψεων για το νομό Σάμου μέχρι τώρα , έχει ως εξής:

α) Από τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ 4Κ και 5Κ μόνιμου προσωπικού για τις οποίες έχουν εκδοθεί τα προσωρινά αποτελέσματα:

Σάμος: 1 ΠΕ Νοσηλευτικής, 1 ΠΕ Φαρμακοποιών, 1ΠΕ Χημικών-Βιοχημικών, 1ΥΕ Μεταφορέας  Ασθενών, 1ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων και 4 ΤΕ Νοσηλευτές. Σύνολο 9 άτομα.

Ικαρία: 1ΤΕ Μαιών, 1ΤΕ Τεχνικός Ηλεκτρονικών, 2 ΤΕ Νοσηλευτικής , 1ΤΕ Νοσηλευτικής για Κ.Υ Ευδήλου,  1 ΤΕ Ραδιολογίας-Ακτινολογίας.             Σύνολο 6 άτομα.

β) Από την κατηγορία λοιπού επικουρικού προσωπικού, με προκήρυξη  που έχει βγει από τις ΥΠΕ με κατάθεση αιτήσεων είναι μέχρι τις 11/4/2016,  υπάρχουν 7 θέσεις διαφόρων κατηγοριών για το Νοσοκομείο Σάμου και 1 θέση για το Κ.Υ Ευδήλου.

γ) Τα Νοσοκομεία Σάμου και Ικαρίας έχουν αιτηθεί για θέσεις επικουρικών γιατρών:

Σάμος: 1 θέση Ιατροδικαστικής, 2 θέσεις Παθολογίας, 2 θέσεις Παιδιατρικής, 1 θέση Οφθαλμολογίας, 1 θέση Ψυχιατρικής. Σύνολο 7 θέσεις.

Ικαρία: 1 θέση Παιδιατρικής, 2 θέσεις Αναισθησιολογίας, 1 Χειρουργικής, 1 θέση ΩΡΛ. Σύνολο 5 θέσεις.

δ) Στο σχεδιασμό της επόμενης προκήρυξης για μόνιμες θέσεις ιατρών, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού υπάρχουν σύμφωνα και με αιτήματα των Νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας: 6 θέσεις ιατρών διαφόρων για Σάμο και Ικαρία καθώς και 7 θέσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού για Σάμο.

ε) Τέλος, από την προκήρυξη μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις ΜΕΘ, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν άμεσα και αφορά σε διετείς συμβάσεις εργασίας, πρόκειται να λειτουργήσουν όλες οι κλίνες της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σάμου, καθώς θα προστεθούν στο υπάρχον δυναμικό, 2 γιατροί ειδικότητας ΜΕΘ και 5 Νοσηλευτές.

Advertisements

Τα Ικαριώτικα νέα δημοσιεύουν κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s