Χαρούλα Κοτσάνη: Η Ικαρία στην εξουσία των εξουσιαστών…

Μάθατε τα νέα; Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει ολοταχώς προς την κατάληψη των χειμερινών ανακτόρων, έρχονται και οι πρώτες σοβαρές τρικλοποδιές εκ των έσω… έτσι βρήκαν τον χρόνο να ασχοληθούν με τα γενόμενα των Δημοτικών εκλογών στην Ικαρία. Προχώρησαν στην διάλυση της Ικαριακής – Αθηναϊκής οργάνωσης, μετά από πρόταση της Ικα.Ρι.Α. (νεοσυσταθείσα πολιτική οργάνωση με γνωστούς πρωταγωνιστές – μικρή γαρ η κοινωνία μας-)… διότι  «δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις»…

Οι ίδιοι ετούτοι που εισηγήθηκαν τον εκτοπισμό μας,εμμέσως και την διαγραφή μας(διότι η συνείδησή μας δεν είναι καπέλο να το τοποθετούμε κάθε φορά και σε άλλη κρεμάστρα…), ήταν που το 2010 και πάλι στις Δημοτικές εκλογές βρέθηκαν πολέμιοι εναντίον μας, κανείς βέβαια τότε και σωστά, δεν έθεσε ζήτημα διαγραφής (άλλος πολιτισμός, θα μου πείτε!)

Οι ίδιοι ετούτοι με την συγκεκριμένη πολιτική συμπεριφορά και τις ιστορικά καταδικασμένες μεθόδους κατάφεραν να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην Περιφέρεια όσο και στον ΔΗΜΟ ΙΚΑΡΙΑΣ σε μια μίζερη μειοψηφία την ώρα που ο λαός μας, προσβλέπει με ελπίδα σ’ αυτόν …και μετά… ίχνος αυτοκριτικής, απόλυτη σιγή για τα «πώς» και τα «γιατί»… αιδώς Αργείοι!!!… ο λαός σας φτύνει, ΔΕΝ βρέχει…

Πριν από κάποια χρόνια όταν όλοι μαζί χτίζαμε την Αριστερά της γενιάς μας, φορτωμένοι με τα όνειρα της νιότης και την ελπίδα μιας ανθρώπινης ζωής τουλάχιστον με αξιοπρέπεια σίγουρα δεν φανταζόμαστε τούτη την  Αριστερά όπως την διαμορφώνουν, την οδηγούν και την καθοδηγούν οι σύγχρονοι πονηροί και όχι μόνο  «πολιτικάντηδες» των ημερών μας!!!

Ξεχνούν ή τους διαφεύγει πως οι άνθρωποι που αγωνιούν και αγωνίζονται για την καθημερινότητα των συνανθρώπων τους δεν έχουν καμία ανάγκη από στείρες κομματικές εντολές «σταλινικού» τύπου.

Αυτή λοιπόν την Αριστερά του περιθωρίου, της οργισμένης βίας, της καθολικής άρνησης, της στείρας διαμαρτυρίας, της ξεκομμένης από την κοινωνία των πολιτών δεν την θέλουμε σας την χαρίζουμε, δεν κάνει στο δικό μας μπόι… δεν χωράμε μέσα σ’ αυτήν…   Εμείς αγωνιζόμαστε για την ΑΡΙΣΤΕΡΑ της ζωής, της ανθρωπιάς, της πάλης και της γνώσης… Οραματιζόμαστε τον πρωταγωνιστή τύπο του αριστερού με πολιτική σκέψη που να μπορεί να αμφισβητεί τη στενή κομματική πειθαρχία, να μπορεί να χαίρεται τη ζωή ως άτομο με ευαισθησίες και παιδεία. Και να μπορεί να αναγνωρίζει την αριστερή ιδεολογία ως εκείνη που του προσέφερε στόχους κι οράματα ταυτόχρονα να δηλώνει απερίφραστα ενάντιος στα στελέχη και στους καθοδηγητές εκείνους του κόμματος που τον απογοητεύουν.

Στον αντίποδα απαξιώνουμε το λεγόμενο «ανθρωπάκι» κάθε εποχής. Ως σύμβολο των οπαδών εκείνων με την ξύλινη γλώσσα και τη σταλινική νοοτροπία, που καταφέρνει να αναρριχηθεί, ως είθισται, στην κομματική ιεραρχία. Αντικαθιστώντας την επιχειρηματολογία με τα «πρέπει» , συρρικνώνοντας τις ιδέες, τα συναισθήματα, και τις επιθυμίες του κάτω από την κομματική πειθαρχία, και που προσβλέπει σε μεγαλεπήβολα, γι αυτόν, σχέδια… Δηλώνουμε λοιπόν πως θα μας βρίσκεστε συνεχώς απέναντι σ’ αυτόν!!!  [Τι υπέροχα αλήθεια που μας τα περιέγραψε στις «ακυβέρνητες πολιτείες» του, ο Στρατής Τσίρκας… και πόσο επίκαιρο  είναι και σήμερα το έργο του!!!]

Εμείς όσο κι αν το επιθυμούν μερικοί, στο σπίτι μας δεν θα πάμε… θα συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά τον δρόμο του αγώνα , της έντιμης βιοπάλης, της αξιοπρέπειας… Παντού θα μας βρίσκετε: στα χωριά μας, στους συλλόγους μας, στις γειτονιές μας, στους τόπους που εργαζόμαστε. Πάντοτε αναγνωρίσιμοι με καθαρό το πρόσωπο και αποτελεσματικοί στη δράση μας… σε τούτα τα γνώριμα μετερίζια – της ενότητας και όχι του διχασμού, του διαλόγου και όχι των αποκλεισμών, της ανιδιοτελούς κοινωνικής προσφοράς και όχι του ατομικισμού και του προσωπικού συμφέροντος – θα μας συναντάτε … Δεν παζαρεύουμε τίποτα, δεν κάνουμε καμία έκπτωση στις αρχές μας, δεν χαμηλώνουμε ούτε πόντο τις αξίες μας…

καλή σας νύχτα!… όσο για το ξημέρωμα είναι, φαίνεται, πολύ νωρίς ακόμα…

ΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΤΣΑΝΗ / ΑΘΗΝΑΙ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ του 2014

Advertisements

One comment

 1. Η ΙΚΑριακή ΡΙζοσπαστική Αυτοδιοίκηση δεν είναι μια νεοσύστατη πολιτική οργάνωση αλλά μία δημοτική παράταξη. Μία δημοτική παράταξη που έλαβε μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ΄14 έχοντας ως μέλημά της, πέρα από την καταγραφή και τις προτάσεις επίλυσης των ζωτικών προβλημάτων της Ικαρίας, να τονίσει στους συμπατριώτες μας ότι αυτές οι εκλογές πρωτίστως ήταν πολιτικές.
  Τα τόσα προβλήματα που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει η κοινωνία της Ικαρίας και όχι μόνο, είναι αποτέλεσμα της υφιστάμενης πολιτικής που ασκούσαν και ασκούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης και οι δορυφόροι τους.
  Η ψήφος στη δημοτική παράταξη ΙΚΑΡΙΑ ήταν ψήφος κατά του μνημονίου, κατά του Καλλικράτη, που κάποιοι θεώρησαν ‘θείο δώρο’ , κατά του φασισμού και του ρατσισμού.
  Ψήφος ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν την κοινωνία και οδηγούν τους συνανθρώπους μας στη φτώχια και στην αυτοκτονία.
  Έχετε πράγματι δίκιο. Αυτοί οι » άθλιοι», που δημιούργησαν αυτή την δημοτική παράταξη, είναι οι ίδιοι που το 2010 διαφώνησαν με τη συνεργασία του τότε ΣΥΡΙΖΑ με τα κόμματα της μετέπειτα συγκυβέρνησης και της ακροδεξιάς.
  Είναι αυτοί που η αριστερή τους συνείδηση δεν τους επιτρέπει τέτοιες ανίερες συμμαχίες. Και αυτό υπερασπίστηκαν. Την αξιοπρέπεια τη δικοί τους και της Αριστεράς.
  Είναι αυτοί που δεν φοβήθηκαν να φωνάξουν ΄τρεις κάλπες, μία ψήφος, ΣΥΡΙΖΑ παντού’ . Και αυτό έπραξαν.
  Ας κοιτάξουν άλλοι τι κάνανε.! Πριμοδοτήσατε την Ν.Δ. που αύξησε τα ποσοστά της και τώρα μιλάτε για το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές!
  Το βρίσκετε μικρό!
  Δεν είναι οι δικοί μας ψήφοι που λείπουν, αλλά κάποιων άλλων.
  Αντιμετωπίσατε το ΙΚΑΡΙΑ , τη μόνη δημοτική παράταξη που στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ στο νησί μας, σαν εχθρό σας!
  Και είναι λογικό, γιατί μόνο σαν εφιάλτης περνά από το μυαλό σας ότι ένα αριστερό κόμμα Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διεκδικεί εξουσία.
  Το ξημέρωμα έρχεται , συντρόφισα . Μην κοιμηθείς.
  Διάλεξε απλά από ποιά όχθη θα το δεις! Αν κοιτάς αριστερά θα μας δεις. Δεν θα χαθούμε.
  Καλή σου μέρα συντρόφισα .!

  Καρούτσος Στέφανος

  Μου αρέσει!

Τα Ικαριώτικα νέα δημοσιεύουν κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s