Βασίλης Μπάλλας:Επιστολή στο νεοεκλεγμένο Περιφερειακό Συμβούλιο

Προς: Χριστιάννα Καλογήρου

Κοινοποίηση: Αθ. Γιακαλής, Αγλ. Κυρίτση, Στ. Κόρακας, Ι. Σπιλάνης

Αξιότιμη Περιφερειάρχη, κα. Καλογήρου,

Με την επιστολή αυτή επιθυμώ να σας συγχαρώ για την εκλογή σας στο πηδάλιο της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Ελπίζω η θητεία σας να είναι εποικοδομητική και ωφέλιμη για τα νησιά μας. Εύχομαι το νέο περιφερειακό συμβούλιο να διαπνέεται από πνεύμα συνεργασίας μεταξύ όλων των παρατάξεων.

Ο Οικολογικός Άνεμος, μέσω της παρουσίας μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεχίζει να υποστηρίζει πολιτικές και πρωτοβουλίες που είναι κοινωνικά δίκαιες, οικολογικά ορθές και δημιουργούν ασφαλές πλαίσιο για αειφόρο ανάπτυξη.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τις προτάσεις σας για αποτελεσματική λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου, των δομών και των οργάνων του οι οποίες εκτιμούμε ότι θα βασίζονται σε αρχές απόλυτης διαφάνειας και αξιοκρατίας. Αντιλαμβανόμενοι όμως την κομματική χροιά της νέας περιφερειακής αρχής, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι ως παράταξη βρισκόμαστε απέναντι σε λογικές που συντηρούν την εξάρτηση της τοπικής αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία και τα κόμματα. Επιθυμούμε δημόσια διοίκηση που να διαπνέεται από συνέπεια και αίσθημα ευθύνης, που να διαβουλεύεται με την κοινωνία, που να προάγει την αξιοκρατία, να βελτιώνει και να βελτιώνεται, να πολεμάει τη φθορά του πελατειακού συστήματος.

Διανύουμε μια περίοδο όπου η κάλυψη των άμεσων ταμειακών αναγκών της χώρας οδηγεί σε υποθήκευση πόρων και δημόσιου χώρου, όπου χάριν βιασύνης καταστρατηγείται η διαβούλευση με τους πολίτες ενώ αυξάνεται η επιρροή των λόμπυ των πολυεθνικών, όπου η ανεργία βρίσκεται σε ύψη δυσθεώρητα και οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις πιέζονται και κλείνουν, όπου η δημόσια υγεία υποβαθμίζεται, όπου η ακροδεξιά ενισχύεται διαρκώς σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Σε αυτή την πολιτική συγκυρία δεν αρκούν μόνο οι εξαγγελίες, ούτε καν η εφαρμογή και υλοποίηση αναπτυξιακών πολιτικών. Αυτό που απαιτείται είναι η επανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους δημοκρατικούς θεσμούς. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να καταβάλλεται από πολίτες και από πολιτικούς, με τους τελευταίους να οφείλουν να δείχνουν το παράδειγμα.

Εφόσον η νέα περιφερειακή αρχή αντιλαμβάνεται, κατανοεί και σέβεται τις παραπάνω αρχές, όχι αποσπασματικά, αλλά με συνέπεια, διάρκεια και ευρύτητα, να είστε σίγουρη ότι θα βρείτε τον Οικολογικό Άνεμο συνεργάτη και αρωγό σε οτιδήποτε θετικό.

Με ευχές για ευδόκιμη θητεία,
Βασίλης Μπάλλας

Επερχόμενος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Οικολογικό Άνεμο στο Βόρειο Αιγαίο.

Advertisements

Τα Ικαριώτικα νέα δημοσιεύουν κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s