Περιφερειακές εκλογές Βορείου Αιγαίου:Οι υποψήφιοι για το 2014

Πέρα από τους τέσσερεις υποψηφίους για τον δήμο Ικαρίας,που καλούμαστε για να ψηφίσουμε τον δήμαρχο Ικαρίας για το 2014-2018, καλούμαστε και σε άλλες δύο κάλπες.Η μια εξ’αυτών είναι η ευρωκάλπη και ή έτερη είναι για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου,όπου εκεί έχουμε 6 υποψηφίους,που σας τους παραθέτουμε μαζί με τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες(όπου υπάρχουν βέβαια).

 • 1.Στρατής Κόρακας- Λαίκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου(ΚΚΕ)

Γεννήθηκε το 1940 στο Πολυχνίτο Μυτιλήνης. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Λουβαίν Βελγίου. Στη διάρκεια της δικτατορίας και συγκεκριμένα το 1968 του αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια.

Διετέλεσε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΕΔΑ. Στο παρελθόν είχε διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Λέσβου με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις εκλογές του 1985, επανεκλέχθηκε το 1989 και το 1990 με τον Συνασπισμό και το 1993 και το 1996 και πάλι με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ ενώ το 1999 εκλέχθηκε ως ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ. Επίσης είναι μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και έχει τρεις γιους.

Στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής συσπείρωσης μπαίνουν υποψήφιοι για τις αντιπεριφέρειες:

 • Της Λέσβου:Ο Ηρακλής Κουντουρέλλης,όπου εχει διατελέσει δύο φορές δημοτικός σύμβουλος Αγιάσου, τη μία μάλιστα εξ αυτών ήταν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Εχει θητεύσει στη διοίκηση της ΤΕΔΚ. Από το 2011 υποστήριζε επιστημονικά τις παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου και είναι στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και συγκεκριμένα αντιπρόεδρος στο σωματείο γραμματείας Αιγαίου

 • Της Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων:Ο Αντώνης Δράκος,που είναι απόφοιτος Μέσης Τεχνικής Σχολής Ηλεκτρολόγων. Από το 1975 που δούλεψε σε κλωστοϋφαντουργεία και σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, ανέπτυξε συνδικαλιστική και πολιτική δράση. Από το 1985 μέχρι την συνταξιοδότησή του εργάστηκε στη ΔΕΗ. Διετέλεσε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου καθώς και πρόεδρος του παραρτήματος της Ενωσης Τεχνικών ΔΕΗ (ΕΤΕ-ΔΕΗ) Σάμου-Ικαρίας για πολλά χρόνια. Το 2002 ήταν υποψήφιος Νομάρχης και διετέλεσε για 2 χρόνια νομαρχιακός σύμβουλος. Σήμερα δραστηριοποιείται στο Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου,από τη θέση του αντιπροέδρου, στο οποίο υπήρξε και ιδρυτικό μέλος. Είναι μέλος του Γραφείου της Τ.Ε Σάμου του ΚΚΕ.

 • Της Χίου-Ψαρών-Οινουσσών: Ο Γιώργος Αμπαζής,που είναι δάσκαλος στο επάγγελμα και πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ στη Χίο

 • 2.Αγλαϊα Κυρίτση-ΣΥΡΙΖΑ

Είναι δημοσιογράφος της ΕΡΤ και μαχόμενη στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.Έχει σπουδάσει αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών από την οποία και αποφοίτησε με βαθμό πτυχίου «Λίαν Καλώς»Έχει κάνει Μεταπτυχιακό στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, από το οποίο και αποφοίτησε με βαθμό «Αριστα»Στην ΕΡΤ παρουσίαζε τα  δελτία ειδήσεων και έχει μείνει στην ιστορία για το δελτίο ειδήσεων,που παρουσίασε στο υπάιθριο χώρο της ΕΡΤ μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο
Μιλάει: Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά

Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες

 • 3.Νάσος Γιακαλής-Ανεξάρτητος

Ο Αθανάσιος (Νάσος) Γιακαλής γεννήθηκε το 1950 στην Πηγή της Λέσβου και από τα μαθητικά του χρόνια (σε ηλικία 14 ετών) δραστηριοποιήθηκε στην οργάνωση της ΕΔΗΝ Λέσβου. Στη συνέχεια, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, συμμετείχε ενεργά στους αγώνες για την ανατροπή της Χούντας, καθώς επίσης και στις καταλήψεις της Νομικής και του Πολυτεχνείου. Μετά την αποφοίτησή του, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία και εν συνεχεία εργάστηκε ως γιατρός στη Μυτιλήνη, εργασία την οποία ασκεί έως σήμερα.

Ο Νάσος Γιακαλής υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ το 1974 ενώ τα έτη 1974-77 υπήρξε μέλος της ΠΑΣΠ και πρόεδρος των φοιτητών στη Φοιτητική Εστία Αθηνών.Από το 1979-1985 υπήρξε μέλος της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο και το 1985 υποψήφιος βουλευτής.Από το 1986-1993 ήταν γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Λέσβου και το 1994 εκλέχτηκε στην ΚΕ του κόμματος.Στην τοπική αυτοδιοίκηση εμφανίστηκε το 1982,όπου μέχρι το 1992 ήταν δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Μυτιλήνης ενώ τα έτη 92-93 διατέλεσε αντιδήμαρχος του δήμου Μυτιλήνης και το 1993-1996 διορίστηκε ως γενικός γραμματέας περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.Τα έτη 1998-2002 και 2006-2010 διατέλεσε δήμαρχος του Δήμου Μυτιλήνης ενώ τα έτη 2002-2006 επικεφαλής της παράταξης μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μυτιλήνης.Σήμερα με βάση τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών είναι ο ππεριφεριεάρχης Βορείου Αιγαίου και ξαναδιεκδικεί αυτή τη θέση στις εκλογές,που έρχονται.

Ο Νάσος Γιακλής έχει περάσει από διάφορες θέσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος, όπως την θέση του προέδρου του νοσοκομείου Μυτιλήνης,του τοπικού παραρτήματος ΠΙΚΠΑ και τη θέση του εκπροσώπου του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου – Λήμνου στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ενώ έχει ασχοληθεί και με περιβαλλοντικούς συλλόγους και υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης ΕΤΑΛ Α.Ε.Στο βιογραφικό του αναφέρεται κα η θέση του προέδρου του Ιδρύματος απόρων, αριστούχων σπουδαστών Λέσβου «Χριστόφορος Ευστρατίου» και του Μουσείου «Τεριάντ».

Στο ψηφοδέλτιο του κυρίου Γιακαλή,υποψήφιος για την αντιπεριφέρεια Σάμου είναι ο Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους,νυν αντιπεριφεριεάρχης των νησιών μας

Γεννήθηκε το έτος 1949 στα Κουμέικα Σάμου όπου και διαμένει. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιό και δυο εγγόνια . Κατέχει άδεια Λογιστή Φοροτέχνη από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος Α’ Τάξης . Τα έτη 1986-1994 ήταν μέλος της ΔΕ ΤΕΔΚ Σάμου και Κοινοτικός Σύμβουλος της Κοινότητας Κουμείκων. Τα έτη 1995-1998 ήταν  πρόεδρος της Κοινότητας Κουμείκων και τα έτη 1996-1998 ήταν πρόεδρος του συμβουλίου Περιοχής Μαραθοκάμπου ενώ τα έτη 1989-1993 ήταν νομαρχιακός Σύμβουλος και εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ. Το 2003-2006 διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος αιρετός ενώ από  το 2007 ήταν Δημοτικός Σύμβουλος του  Δήμου Μαραθοκάμπου 
Τα έτη 2003-2006 ήταν  πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιχείρησης Ανάπτυξης Σάμου (ΝΕΑΝΣ) και το 2004-2005 πρόεδρος του οργανισμού Τουρισμού Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου (ΟΤΟΝΑΣ) ενώ απο το1983 είνα πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Κουμείκων
Έχει διατελέσει πρόεδρος του  Επιμελητηρίου Σάμου τα έτη 1993-2001 και 2006-2009 και είναι  Α’ Αντιπρόεδρος Επιμελητήριου Σάμου και πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ)

 • 4.Καλογήρου Χριστιάνα-ΝΔ

Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Οικονομική Ανάλυση.Είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Υπήρξε εκλεγμένο μέλος της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ της ΑΣΟΕΕ από το 1982 έως το 1987 και εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αποφοίτων της ΑΣΟΕΕ από το 1988 έως το 1989. Μέλος της ΟΚΕ Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Νέας Δημοκρατίας από το 1994 έως το 1995. Μέλος της Γραμματείας Οργανωτικού της Ν.Δ. από το 2001 έως το 2002 και μέλος του τομέα της Ν.Δ. για την παρακολούθηση της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το 2002.

Εξελέγη βουλευτής Λέσβου από το 2004 έως το 2007. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων καθώς και της Επιτροπής  Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος με εισηγήσεις για την «Ανακύκλωση» (Μάιος 2007) και «ΑΠΕ- Αιολική Ενέργεια» (Μάιος 2006), οι οποίες δημοσιευτήκαν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής , όπου η εισήγηση της  με θέμα «Η νησιωτική πολιτική ως αναπόσπαστο τμήμα των πολιτικών περιφερειακής ανάπτυξης» (Ιούνιος 2005)  έγινε ομόφωνα δεκτή.

Έχει εκπροσωπήσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στη Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα «Περιβάλλον και κλιματικές αλλαγές» (Ιούνιος 2007), στην Πανευρωπαϊκή Διάσκεψη της ΓΣΕΕ με θέμα «Αμίαντος Κίνδυνοι και Επιπτώσεις» (Νοέμβριος 2006), στο Μεσογειακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε  στο Μαρόκο με θέμα:

«Αγώνας εναντίον της βίας κατά των γυναικών» (Νοέμβριος 2005), στο συνέδριο για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τον ΟΓΕΕΚΑ «Δήμητρα» στη Λέσβο (Σεπτέμβριος 2005), στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Χίο με θέμα «Εθνικός Στρατηγικός Σχεδιασμός Ανάπτυξης» (Ιούλιος 2005), στο συνέδριο εκπροσώπων Βαλκανικών κοινοβουλίων για θέματα παιδείας και περιβάλλοντος στο Μαυροβούνιο (Απρίλιος 2005), στη διοργάνωση του Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα « την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ευκαιρίες στην επιχειρηματικότητα των νέων» (Μάρτιος 2005), σε ημερίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με θέμα «Προβληματισμοί για την μεταολυμπιακή περίοδο» (Δεκέμβριος 2004), στο Πανελλήνιο Συνέδριο «Οι γυναίκες στα κέντρα λήψης των αποφάσεων» (Οκτώβριος 2004) καθώς και στο Πανελλήνιο Συνέδριο για το «Φυσικό Περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη» (Ιούνιος 2004).

Εργάστηκε ως ειδικός επιστημονικός συνεργάτης του Διοικητού ΙΚΑ από 1989 έως το 1993.  Στην εταιρεία  Sanitas- SanitasΑ.Ε ως BudgetOfficerαπό το 1994 έως το 1995 και ως Οικονομική Διευθύντρια της ίδιας εταιρείας από το 1995 έως το 1997. Από το 1997 έως το 2000 διετέλεσε Οικονομική Διευθύντρια της εταιρείας VIANOXΑ.Ε., ενώ από το 2000 έως το 2002 άσκησε τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή και Οικονομικού Διευθυντή της VIANOXA.E. Από το 2002 έως 2003 υπήρξε μέλος Διοικητικών Συμβουλίων και οικονομικός σύμβουλος ανωνύμων εταιρειών. Από το 2007 έως το 2012 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα οργάνωσης, ανάπτυξης και οικονομικής διαχείρισης έργων.

Έχει συντάξει διάφορες ερευνητικές εργασίες με θέματα σχετικά με την οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη:

 • Περιφερειακή Ανάπτυξη και επιπτώσεις στην Ελληνική Οικονομία,
 • Μακρο-οικονομικά Μεγέθη και αναπτυξιακές επιπτώσεις,
 • Δείκτες όρων εμπορίου και προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας,
 • Το μέγεθος του δημόσιου τομέα στις χώρες της Ε.Ε. –Συγκριτική ανάλυση των αιτιών μεταβολής,
 • Ιδιωτικές Επενδύσεις και πως επηρεάζονται από την ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική.

Το 2008 πρωτοστάτησε στην Ίδρυση του Κέντρου Προώθησης Νησιωτικής Πολιτικής του οποίου και  έκτοτε είναι Πρόεδρος.

Μαζί με την Χριστιάννα Καλογήρου μπαίνουν στην θέση των αντιπεριφερειαρχών οι εξής:

 • Της Λέσβου:Κύτελης Στρατής, Δημοτικός Σύμβουλος και Διευθυντής Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας ΕΟΠΠΥ Λέσβου(Ιατρός) και τέως τ. Πρόεδρος του «Συνδέσμου ΔΗΜΩΝ και ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ».
 • Της Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων:Κατρακάζος Νίκος-Οικονομολόγος, τουριστικός πράκτορας
 • Της Χίου-Οινουσσών-Ψαρών:Κάρμαντζης Σταμάτης

Γεννήθηκε στις Καρυές Χίου και ήταν υποψήφιος βουλευτής για την Χίο το 2012 και εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου από τον Νοέμβριο 2010 μέχρι σήμερα αλλά και εκλεγμένος Άμισθος Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Χίου 2004-2011 και αιρετός Γενικός Γραμματέας Εφέδρων Αξιωματικών από το 1990 μέχρι και σήμερα.
Επίσης είναι εκλεγμένος Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ν.Δ. Χίου και μέλος Κεντρικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας τα έτη 2007-2010 και αιρετός Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Χίου 2000-2002 και έχει διατελέσει αντινομάρχης Χίου τα έτη 1999-2000.Το 1994 εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος του  νομού Χίου και επανεκλέχθηκε το 1998.Ήταν αιρετό μέλος στην Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος τα έτη 1995-1998 και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης το 1997.Το 1990 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Ομηρούπολης και το 1981 κατόπιν εξετάσεων Δικαστικός Επιμελητής στο Πρωτοδικείο Χίου.
Ήταν αξιωματικός Εμπορικού Ναυτικού μέχρι το 1978 και είναι πτυχιούχος με άριστα στην Βυζαντινή Μουσική (πενταετούς φοιτήσεως) του Εθνικού Ωδείου Αθηνών. Αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών Τεθωρακισμένων και υπηρέτησε επί 28 μήνες ως Έφεδρος Ανθυπίλαρχος στον Ελληνικό Στρατό έχοντας παρακολουθήσει όλα τα προβλεπόμενα στρατιωτικά σχολεία και ασκήσεις κατέχοντας το βαθμό του Έφεδρου Ταγματάρχη.Είναι έγγαμος με την κ. Άννα Μπίζα, Προϊσταμένη της Υγειονομικής Μονάδος του Ι.Κ.Α. Χίου και έχει δύο παιδιά, την Καλλιόπη, Δικηγόρο, και τον Γιώργο, Πτυχιούχο Πολιτικό Μηχανικό.

 • 5.Γιάννης Σπιλάνης-ΔΗΜΑΡ

Επίκουρος Καθηγητής Τομέα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο Αιγαίου  και έχει πτυχίο οικονομικών επιστημών από το Οικονομικό Τμήμα Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδίκευση στην Ευρωπαϊκή και Διεθνής Οικονομία στο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών Επιστημών Grenoble της  Γαλλίας και ευρωπαϊκές σπουδές στο Πανεπιστημιακό Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Ερευνών (C.U.R.E.I. .) στο Grenoble της  Γαλλίας και διαδκτορικό στο C.U.R.E.I. Grenoble της  Γαλλίας με θέμα τον Τουρισμό και την Περιφερειακή Ανάπτυξη :η περίπτωση της Ελλάδας.

Γνωρίζει Αγγλικά,Γαλλικά και Ιταλικά και έχει έναν πλούσιο αριθμό δημοσιέυσεων.

 • 6. Μπάλλας Ανδρέας-Ανταρσύα στο Βόρειο Αιγαίο

Γεννήθηκε το 1978 στην Αμαλιάδα, μεγάλωσε στην Ακράτα και τέλειωσε το Λύκειο στο Αίγιο Αχαΐας. Σπούδασε στο Φιλολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π. Αθηνών όπου συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα ενάντια στην αντι-εκπαιδευτική μεταρρύθμιση Αρσένη. Μετά τη στρατιωτική του θητεία εργάστηκε ως ιδιωτικός υπάλληλος στην Αθήνα. Το 2005 διορίστηκε στη δημόσια εκπαίδευση και εγκαταστάθηκε στη Λέσβο, όπου δούλεψε στα Λύκεια Πέτρας και Μανταμάδου. Από το 2005 δεν έχει λείψει στιγμή από την σχολική τάξη και από τους εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Από το 2007 εκλέγεται τακτικά στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου. Σήμερα είναι γενικός γραμματέας της Ένωσης και μέλος της Ε.Γ. του νομαρχιακού τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.. Προσπάθησε να συμβάλει στην αναζωογόνηση του εκπαιδευτικού και του εργατικού κινήματος στο νησί, συμμετέχοντας στον Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων και στην ίδρυση της Εργατικής Λέσχης, καθώς και στις διεργασίες για την ανασυγκρότηση της επαναστατικής Αριστεράς που κατέληξαν στην ίδρυση και ανάπτυξη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.. Είναι μέλος της Αριστερής Ανασύνθεσης. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά».

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λέσβου είναι ο γιατρός Στρατής Παυλής

Γεννήθηκε το 1967 στη Μυτιλήνη και μεγάλωσε στο Σκουτάρο. Τελείωσε το Λύκειο Καλλονής και είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ανέπτυξε ενεργή πολιτική και συνδικαλιστική δράση στο πλαίσιο των Συλλόγων Φοιτητών Ιατρικής Σχολής και Οικότροφων Φοιτητικής Εστίας– ήταν μέλος του Δ.Σ. του δεύτερου συλλόγου επί 3ετία. Συμμετείχε στην ίδρυση της οργάνωσης της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) και της φοιτητικής παράταξης της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (Ε.Α.Α.Κ.), ενώ είναι μέλος του Νέου Αριστερού Ρεύματος από την ίδρυση του το 1990.
Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας δραστηριοποιήθηκε στο Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος. Ως ειδικευόμενος γιατρός του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός στην Αθήνα συμμετείχε στην ίδρυση του πολιτικού και συνδικαλιστικού σχήματος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών (Α.Ρ.Σ.Ι.).
Από το 2003 ζει μόνιμα στη Άντισσα, όπου εργάζεται ως Παθολόγος στο τοπικό Κέντρο Υγείας. Συμμετείχε στον Συντονισμό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Λέσβου καθώς και στην Επιτροπή «Δεν πληρώνω», που συγκροτήθηκε για τη μαζική ανυπακοή στους φόρους-χαράτσια. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου και ιδρυτικό μέλος της Εργατικής Λέσχης Λέσβου. Ήταν υποψήφιος βουλευτής Λέσβου στις εκλογές του 2000 με το Μέτωπο Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΜΕ.Ρ.Α.) και στις εκλογές του Μαΐου του 2012 με την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.. Στις περιφερειακές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, με το σχήμα «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά».

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σάμου είναι ο εκπαιδευτικός Τάκης Διαμαντίδης

Γεννήθηκε στο Μαραθόκαμπο της Σάμου το 1960. Σπούδασε Φυσικός και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη “Μαθηματική μοντελοποίηση στις Φυσικές Επιστήμες”. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, ζει στη Σάμο και εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Από τα μαθητικά του χρόνια ήταν ενταγμένος στην Αριστερά και συμμετείχε ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα καθώς και σε διάφορες συλλογικότητες και κινητοποιήσεις για την αντιμετώπιση τοπικών προβλημάτων. Από το διορισμό του και μετά συμμετείχε ενεργά σε όλους τους συνδικαλιστικούς αγώνες του κλάδου για την επίλυση εργασιακών θεμάτων αλλά και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Εκπαίδευσης. Υπήρξε για τέσσερα χρόνια αιρετό μέλος του υπηρεσιακού συμβουλίου Β΄θμιας εκπαίδευσης Σάμου. Εδώ και πολλά χρόνια εκλέγεται στο διοικητικό συμβούλιο της Ε.Λ.Μ.Ε. Σάμου (τα τελευταία στη θέση του προέδρου). Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος με την «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά».
Θεωρεί πως σήμερα- περισσότερο από ποτέ- έχουν γίνει φανερά, από τη μια, η χρεοκοπία του παραγοντισμού και της διαχειριστικής πολιτικής των “ειδικών” στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και από την άλλη η ανάγκη διαμόρφωσης ενός μαζικού, πολιτικοποιημένου και ανατρεπτικού κινήματος που θα παρέμβει αποφασιστικά προκειμένου να αλλάξει την κατάσταση. Για τη διαμόρφωση αυτού του κινήματος είναι διατεθειμένος να αγωνιστεί.

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χίου ο δημοτικός υπάλληλος Παντελής Καλόγηρος.

Γεννήθηκε στην Λαγκάδα της Χίου το 1967 και αποφοίτησε από το 1οΓυμνάσιο-Λύκειο Χίου. Μετά από ένα ατύχημα όταν ήταν 15 χρονών, ζει κάτω από συνθήκες αναπηρίας (τετραπληγία). Αυτό δεν τον εμπόδισε να τελειώσει το Λύκειο και να συνεχίσει τις σπουδές του στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά, στο τμήμα Λογιστικής. Σήμερα εργάζεται στον Δήμο Χίου. Συμμετέχει ενεργά σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες για τους ανθρώπους με αναπηρία καθώς επίσης στο αντιρατσιστικό, εργατικό κίνημα. Μέλος της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. από την ίδρυσή της, ήταν και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» το 2010.
Ασχολείται με τον αθλητισμό από το 2000, πανελληνιονίκης στην κολύμβηση, και από το 2005 στην δισκοβολία. Ιδρυτικό μέλος του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ και αντιπρόεδρος, ιδρυτικό μέλος και πρώτος αθλητής με αναπηρία στον αθλητικό σύλλογο ΑμεΑ ΙΩΝΕΣ. Μέλος της εθνικής ομάδας στίβου από το 2006 μέχρι το 2012, δύο φορές ολυμπιονίκης με αναπηρία (6η θέση στο Πεκίνο το 2008 και 7η θέση το 2012 στο Λονδίνο). 3η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ολλανδίας το 2006,  2η θέση το 2007 στην Ταϊβάν, 4η θέση το 2011 στην Νέα Ζηλανδία και 1η θέση το 2009 στην Τυνησία. Κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στην δισκοβολία (οκτώ φορές ρέκορντμαν στο δικό του ρεκόρ από το 2005)

Τα βιογραφικά τα βρήκαμε από διάφορες πηγές στο Ιντερνετ και κυρίως από τα διάφορα κομματικά portal ή σελίδες των υποψηφίων

*Αν υπάρχει οποιαδήποτε ένσταση για τα βιογραφικά.Πολύ ευχαρίστοςτα διορθώνουμε με απόστολή στο mail μας: tvikaria@gmail.com

ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ  

 

Advertisements

Τα Ικαριώτικα νέα δημοσιεύουν κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s