Συνάντηση Μιχάλη Μπάκα με επιθεωρητές περιβάλλοντος

ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Επίσκεψη στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε ο Μιχάλης Μπάκας, Περιφερειακός Σύμβουλος του Οικολογικού Ανέμου στο βόρειο Αιγαίο. Κατά τη συνάντηση ο Μ. Μπάκας ενημέρωσε τους υπηρεσιακούς παράγοντες για τις θέσεις του Οικολογικού Άνεμου για περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχοληθεί η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στα νησιά μας. Επιπρόσθετα υπήρξε ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία για την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων της στην περιοχή ευθύνης της.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Μιχάλης Μπάκας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Οι επιθεωρητές περιβάλλοντος αποτελούν ένα θεσμό πολύ σημαντικό για την προστασία του περιβάλλοντος στα νησιά μας. Δυστυχώς αντί να αναβαθμίζεται ο ρόλος τους αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση όπου 7 επιθεωρητές περιβάλλοντος έρχονται να καλύψουν όλη τη Βόρεια Ελλάδα, από την Πρέβεζα έως την Αλεξανδρούπολη καθώς και όλα τα νησιά του βορείου Αιγαίου ενώ στα οργανογράμματα προβλεπόταν η συγκρότηση της υπηρεσίας με 25 επιθεωρητές. Είναι απαραίτητη η ενίσχυση των επιθεωρητών περιβάλλοντος και η οργάνωση της διαδικασίας περιβαλλοντικού ελέγχου σε όλα τα επίπεδα, Επιθεωρητών, Αποκεντρωμένης διοίκησης και Περιφέρειας.Ενημερώσαμε τους επιθεωρητές για περιβαλλοντικά ζητήματα που έχουμε κάνει παρεμβάσεις στα νησιά μας όπως τα παρεμβάσεις για τα πυρηνελαιουργεία, τα τυροκομεία, τα ελαιοτριβεία, τα σφαγεία, τις χωματερές, τα λατομεία κλπ. Για εμάς στον Οικολογικό Άνεμο, το περιβάλλον αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για τα νησιά μας, και η προστασία του επηρεάζει θετικά και τους άλλους δύο παράγοντες της ανάπτυξης, την κοινωνία και την οικονομία.Προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας μέσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και με τη σταθερή μας παρουσία στην κοινωνία δίπλα σε συλλόγους και κινήματα πολιτών, που παλεύουν για την προστασία των νησιών και απέναντι σε όλους όσους επιβουλεύονται τον περιβαλλοντικό μας πλούτο»

πηγή:oikoanemos.wordpress.com

Advertisements

Τα Ικαριώτικα νέα δημοσιεύουν κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s