Επιστολή συλλόγων για τον δρόμο ΝΑΣ-ΚΑΛΑΜΟΣ

Μια επιστολή των συλλόγων Κάβος Πάπας,Ένωση και προοδευτικός σύλλογος βρακάδων με αποδέκτες τον περιφερειάρχη Νάσο Γιακαλή,τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου Παπαθεοφάνους,την φιοικήτρια Αιγαίου Καλογήρου,τις τεχνικές υπηρεσίες Σάμου και τον κύριο Βασιλείου,τον περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Κουλουλία και τον Δήμαρχο Ικαρίας και τον αντιδήμαρχο Ραχών έρχεται στη δημοσιότητα.

Ο δρόμος ΝΑΣ-ΚΑΛΑΜΟΣ ήταν να μπει σε διαγωνισμό,που κατά του συντάκτες της επιστολής ακυρώθηκε ενώ ήταν έτοιμος να μπει στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2008-13,έτσι υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθεί εντελώς ο δρόμος,που σίγουρα είναι ένας δρόμος ζωτικής σημαίας για το νησί μας και την βόρεια Ικαρία.Δείτε την καταγγελία των συλλόγων:

Βόρειο Αιγαίο: Σε δημοπράτηση η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Κάλαμος-Νας στην Ικαρία

        Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την αιφνίδια ακύρωση του διαγωνισμού

που αφορά τον παραλιακό δρόμο ΚΑΛΑΜΟΣ-ΝΑΣ και την παραπομπή του στο μέλλον ή μάλλον στις καλένδες. Μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, προβλήματα και παλλινωδίες, ενημερωθήκαμε αρμοδίως ότι το  έργο θα εντασσόταν οριστικά  στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2008-2013 και αναμέναμε την προκήρυξη του διαγωνισμού και την δημοπράτηση του έργου εντός του 2013. Αντ’ αυτού, μαθαίνουμε ότι ακυρώνεται εντελώς αναίτια η προκήρυξη  και ότι μετατίθεται για άγνωστη ημερομηνία. . Όμως, όπως γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμάς, οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές και δεν υπάρχει χρόνος ως το τέλος του έτους να γίνει ο διαγωνισμός, η ανάθεση του έργου και η εγκατάσταση του εργολάβου, επομένως αυτή η μετάθεση σημαίνει στην ουσία ακύρωση του έργου.

    Οι Σύλλογοι που προσυπογράφουμε αυτή την καταγγελία, εκπροσωπούμε τους κατοίκους της  Β.Δ.ΙΚΑΡΙΑΣ και δηλώνουμε την αγανάκτησή μας  για αυτή την εξέλιξη, την οποία θεωρούμε εμπαιγμό. Ο δρόμος αυτός είναι ζωτικής σημασίας για την ήδη υποβαθμισμένη περιοχή μας και η κατασκευή του θα βοηθούσε στην ανάπτυξη και πρόοδο της περιοχής και της Ικαρίας γενικώτερα.

    Απαιτούμε την άμεση ανάκληση αυτής της άδικης απόφασης και την προκήρυξη του διαγωνισμού για το συγκεκριμένο έργο άμεσα.

Περιμένουμε την απάντηση των αρμοδίων εμπράκτως και τάχιστα.-

Με εκτίμηση

Για τα Δ.Σ. των Συλλόγων της Ικαρίας

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΚΑΒΟ ΠΑΠΑΣ  Στέλιος Αφιανές

ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΕΝΩΣΗ   Ειρήνη Γαγλία

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΒΡΑΚΑΔΩΝ  Κώστας Κατίνος

υγ  Η ημέρα δημοπράτησης ήταν στις 19 Νοεμβρίου 2013.

Ο προϋπολογισμός του έργου υπολογιζόταν 8.620.689,66 ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ). Η διάρκεια των έργων σύμφωνα με την διακήρυξη του διαγωνισμού ήταν  20 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Υπολογιστικά αν το έργο υπογραφεί ,έστω και μετά την ακύρωση,που καταγγέλουν οι σύλλογοι ,την Άνοιξη του 2014 θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2015.

Ικαριώτικη Ενημέρωση|Η ηλεκτρονική φωνή της Ικαρίας 

Advertisements

Τα Ικαριώτικα νέα δημοσιεύουν κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.