Επίσκεψη της Βουλευτού κ. Μανωλάκου Διαμάντως στους Πολύτεκνους – Τρίτεκνους

Την 11  Οκτωβρίου 2013 12:00  η Βουλευτής και μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. κα Διαμάντω Μανωλάκου συνοδευόμενη από τον Περιφερειακό Σύμβουλο και Πρόεδρο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου κ. Σταμάτη Φιλιππή καθώς και τον Γραμματέα της Τ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Σάμου κ. Νικόλαο Σορόκο  επισκέφτηκε τα Γραφεία των Συλλόγων Πολυτέκνων και Τριτέκνων Σάμου – Ικαρίας & Φούρνων. Οι Πρόεδροι των δύο Συλλόγων ενημέρωσαν τους επισκέπτες για τα προβλήματα των ακριτικών πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο εξ αυτών που αντιμετωπίζει τόσο η χώρα μας αλλά και όλη η Ευρώπη είναι το Δημογραφικό, για το οποίο ως φαίνεται από τους μέχρι τώρα κυβερνητικούς χειρισμούς δεν υπάρχει λύση.
Η κα Βουλευτής η οποία γνώριζε από πρώτο χέρι τα εν λόγω προβλήματα διότι είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας δήλωσε τα παρακάτω που είναι και πάγιες θέσεις του κόμματός της:
1.Η αντιμετώπιση του δημογραφικού δε μπορεί να γίνει αν δεν αντιμετωπιστούν ορισμένοι από τους βασικούς παράγοντές του όπως είναι η φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλεια, το κόστος ζωής κλπ. Η ελευθερία επιλογής αν και πόσα παιδιά θα αποκτήσει μια οικογένεια μπορεί να υπάρξει μόνο αν είναι λυμένα, με ευθύνη του κράτους, τα προβλήματα που σχετίζονται με τη γέννηση και την ανάπτυξη του παιδιού.
2.Το ΚΚΕ έχει ένα συνεκτικό πλαίσιο στόχων πάλης κι επανειλημμένα έχει καταθέσει προτάσεις για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την στήριξη των λαϊκών οικογενειών, των νέων ζευγαριών, του παιδιού, των πολύτεκνων οικογενειών. Κριτήριο αυτού του πλαισίου είναι οι άμεσες σύγχρονες ανάγκες, οι οποίες δεν ικανοποιούνταν ούτε την περίοδο πριν την εφαρμογή των τελευταίων μέτρων.
Συγκεκριμένα παλεύουμε για:
·         Εξασφάλιση σταθερής και μόνιμης δουλειάς σε όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς, με πλήρη ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες.
·         Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, παιδεία. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους  τομείς.
·         Δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς, υψηλής ποιότητας, για όλα τα παιδιά χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση των τροφείων.
·         Παροχή δωρεάν σίτιση και στέγαση σε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές. Κατασκευή σύγχρονων φοιτητικών εστιών και εστιατορίων σε όλες τις σχολές. Μέχρι να γίνει αυτό, το κράτος να εξασφαλίζει τη δωρεάν σίτιση και στέγαση από κατάλληλες  υποδομές (π.χ. ξενοδοχεία, εστιατόρια)  που υπάρχουν σε κάθε πόλη. Να υπάρχει η δυνατότητα μετεγγραφής των παιδιών των πολυτέκνων, όπως και άλλων κατηγοριών  π.χ. ΑμΕΑ.
·         Δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες ολόπλευρης στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας, της λαϊκής οικογένειας, του νέου ζευγαριού.
·         Δημόσιες και δωρεάν κατασκηνώσεις για όλα τα παιδιά, και ιδιαίτερα των πολύτεκνων, των μονογονεϊκών οικογενειών.
·         Παροχή φτηνής, σύγχρονης κατοικίας στις πολύτεκνες οικογένειες από το κράτος.
·         Αφορολόγητο όριο για την πολύτεκνη οικογένεια τα 50.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
·         Καμία περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων, των μισθών, των συντάξεων, των δώρων και του επιδόματος της άδειας.
·         Κατάργηση όλων των χαρατσιών.
Τέλος ζήτησε την άμεση ενημέρωσή της για όποιο πρόβλημα απασχολεί τους Συλλόγους προκειμένου προβαίνει σε ενέργειες επίλυσής του.
 
Advertisements

Τα Ικαριώτικα νέα δημοσιεύουν κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.