Η Αγνή Καλογερή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων

Σας διαβιβάζω την επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Παπαθεοφάνους προς την Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Δαμανάκη η οποία αναφέρει τα παρακάτω:

“Για άλλη μία φορά, την τρέχουσα χρονική περίοδο, αλιευτικά σκάφη τουρκικού νηολογίου, προβαίνουν σε παράνομη αλιεία εντός των εθνικών χωρικών υδάτων, πλησίον των ακτογραμμών της νήσου Σάμου. Το ζήτημα έχει αναστατώσει τους ντόπιους αλιείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις, πολιτικούς σχηματισμούς και έχει δημοσιοποιηθεί σε όλα τα τοπικά μέσα επικοινωνίας της Σάμου.

Το σπουδαιότερο όμως όλων, είναι το γεγονός ότι, τα συγκεκριμένα αλιευτικά σκάφη κατά παράβαση των θεσμοθετημένων κανόνων και κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάνουν χρήση απαγορευμένων αλιευτικών εργαλείων και πρακτικών, όπως την χρήση συρόμενων εργαλείων (διχτυών τράτας) κοντά στην ακτή, λόγω της μη ύπαρξης απαγορευτικών νόμων στη γειτονική χώρα.

Υπάρχει πλήθος αναφορών ότι, η Τουρκία θα εξαντλήσει τα ιχθυαποθέματα στο εγγύς μέλλον, αν η κυβέρνηση της δεν λάβει μέτρα σχετικά με τον έλεγχο της αλιείας και τα οποία θα αφορούν τον τρόπο, τις περιοχές και τις εποχές που ασκείτε αυτή, από τους αλιείς της.

Στην έκθεση S2010DCO660 –SEC(2010)1327 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν γίνεται καμία αναφορά ως προς την αλιεία και τις πρακτικές της γείτονας χώρας.

Πάμπολλες φορές κατά το παρελθόν η πρακτική αλιείας των τουρκικών αλιευτικών έχει παρατηρηθεί στα αλιευτικά πεδία της Σάμου. Επειδή θεωρούμε ότι η ποσειδωνεία και η Μεσόγειος θάλασσα είναι κτήμα όλων των λαών, πέρα από τα επίσημα διαβήματα των καθ΄ ύλη αρμόδιων Ελληνικών Αρχών, σας παρακαλώ όπως δείξετε ιδιαίτερη προσοχή για την επίλυση του ζητήματος.”

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας προς επίλυση του προβλήματος και για την ενημέρωσή μου.

Επισυνάπτεται η επιστολή

02.10.2013

Η καταθέτουσα Βουλευτής

ΑΓΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΗ

Advertisements

Τα Ικαριώτικα νέα δημοσιεύουν κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s