Θ. Παπαθεοφάνους.» Η σκόπιμη σύγχυση και διασπορά ανεύθυνων πληροφοριών εμβολίζει την ενότητα της τοπικής μας κοινωνίας»

Δελτίο τύπου με το οποίο επισημαίνεται πως η περιφερειακή ενότητα καμία αρμοδιότητα δεν έχει με τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών απέστειλε ο περιφερειάρχης Σάμου, που κάνει λόγο για σκόπιμη σύγχυση και διασπορά ανεύθυνων πληροφοριών. Το δελτίο τύπου έχει ως εξής:

«Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι, στην προσπάθεια για επίλυση των θεμάτων που αφορούν την παιδεία και εκπαίδευση των παιδιών μας, τοπικοί παράγοντες τόσο του πολιτικού, όσο και του συνδικαλιστικού χώρου συγχέουν τις δομές λειτουργίας του κράτους μας.

Η αιρετή Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και κατ’ επέκταση η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, ουδεμία αρμοδιότητα και ανάμειξη έχει με τις τοποθετήσεις δασκάλων, νηπιαγωγών, καθηγητών, καθώς και με την αναστολή λειτουργίας των νηπιαγωγείων σε Σάμο και Ικαρία. Αρμόδια αρχή είναι η Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη, η οποία διοικητικά εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας.

Απεναντίας, η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου θεωρεί ότι, ιδιαίτερα σήμερα, είναι απαράδεκτη η διακοπή λειτουργίας των παρεχόμενων υπηρεσιών στην  προσχολική, σχολική και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με τη μείωση των πόρων του κοινωνικού κράτους.

Δυστυχώς, το ίδιο φαινόμενο σύγχυσης αρμοδιοτήτων, πρόσφατα παρατηρήθηκε και στην περίπτωση της άδειας λειτουργίας αγωνιστικών χώρων, που την  αρμοδιότητα έχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου  και οι φορείς διοίκησης των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η σκόπιμη σύγχυση και διασπορά ανεύθυνων πληροφοριών προσβάλει το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης β΄ βαθμού και εμβολίζει την ενότητα της τοπικής μας κοινωνίας. Ενότητα, που πολλοί επιβουλεύονται για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελή συμφέροντα».

πηγή:Σαμιακό Βήμα

Advertisements

Τα Ικαριώτικα νέα δημοσιεύουν κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.