Εγκρίθηκε το ΣΧΟΟΑΠ στην Ικαρία

Με σχετικό Φεκ της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου εγκρίθηκαν οι μελέτες Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) για τον Δήμο Ικαρίας, που είχαν ανατεθεί από το ΥΠΕΚΑ, με την εποπτεία

1.του Υπουργείου

2.του Δήμου

3.της αρμόδιας Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Βορείου Αιγαίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Πρόκειται για Χωροταξικό σχέδιο,που προβλέπονται ρυθμίσεις που αφορούν, τόσο στην οργάνωση των οικιστικών συνόλων όσο και στην απαίτηση οριοθέτησής τους, όσο και στην Χωροταξική Οργάνωση του χώρου για τις περιοχές εκτός σχεδίου και οικισμών, μέσω θεσμοθέτησης Ειδικών Ζωνών Χρήσεων Γης και Προστασίας.

O Σχεδιασμός και οι Κανόνες που θεσπίζονται μ’ αυτόν, προσβλέπει στην ανάπτυξη μέσω των παραγωγικών δραστηριοτήτων και των αναπτυξιακών τάσεων προσαρμοσμένων στις ιδιαιτερότητες και τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο της Ικαρίας, η οποία συμπορεύεται με την ποιότητα ζωής ως απόρροια : της προστασίας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, της σωστής διαχείρισης των φυσικών πόρων της περιοχής, της ορθολογικής διάταξης των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων στο χώρο και της διαφύλαξης και  εν γένει της φυσιογνωμίας του νησιού.

πηγή:ΕΡΤ

Advertisements

Τα Ικαριώτικα νέα δημοσιεύουν κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s