ΛΟΥΤΡΑ

Η Ικαρία είναι φημισμένη για τις ραδιούχες ιαματικές πηγές της. Οι εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες των λουτροπηγών της Ικαρίας ήταν γνωστές από την αρχαιότητα. Οι μέχρι τώρα μελέτες απέδειξαν ότι πολλές από τις πηγές αυτές είναι μοναδικές στον κόσμο.

Στα Θέρμα, τη βασική λουτρόπολη της Ικαρίας, βρίσκονται 5 από τις κυριότερες ιαματικές πηγές του νησιού. Σ’ εποχές μακρινές, οι κάτοικοι των Θερμών ήταν γνωστοί με το όνομα Ασκληπιείς από τον ομώνυμο Θεό της Ιατρικής, σ’ αναγνώριση φαίνεται των θαυματουργών αποτελεσμάτων των λουτρών τους.

Οι πηγές είναι κατάλληλες για ρευματισμούς, αρθρίτιδες και σπονδυλοαρθρίτιδες, αρθραλγίες, ισχιαλγίες και μυαλγίες, ανεπάρκειες και χρόνιες στειρώσεις, κ.α.

Σήμερα λειτουργούν 3 λουτροκαταστήματα στα Θέρμα (Σπηλιά, Απόλλωνας, Κράτσα), αξιοποιώντας 3 από τις 5 γνωστές πηγές της περιοχής και ένα στον Αγιο Κήρυκο (Ασκληπιός). Αλλες πηγές στην περιοχή, που μπορεί να επισκεφθεί κανείς, είναι στα Θέρμα Λευκάδας, δυτικά του Αγίου Κηρύκου και στην Αγία Κυριακή, μικρός οικισμός κοντά στο αεροδρόμιο

Δείτε ορισμένες πληροφορίες για τα λουτρά από το ενημερωτικό φυλλάδιο που έγινε υπό την αιγίδα της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του επαρχείου Ικαρίας εδώ και από το ενημερωτικό Αγγλοελληνικό φυλλάδιο του δήμου Ικαρίας εδώ

Τιμές για το 2019

ΛΟΥΤΡΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΙΜΕΣ
1. ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λούσεις 4,50 €
2. ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Υδρομασάζ 6,00 €
3. ΣΠΗΛΑΙΟ: Λούσεις 4,50 €
4. ΣΠΗΛΑΙΟ: χαμάμ 3,00 €
5. ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ : Λούσεις

Τα λουτρά στα Θέρμα σύμφωνα με το τελευταίο ανακοινωθέν του δήμου είναι ανοικτά:

ΣΠΗΛΑΙΟ: Καθημερινά 08.00-21.00, ΣΚ 09.00-17.00

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Καθημερινά 08.00-15.00, ΣΚ 09.00-17.00

ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ: υπό ανακαίνιση

Προσοχή:Το ωράριο το ανανεώνουμε ανάλογα με τις ανακοινώσεις του Δήμου Ικαρίας

Τελευταία ανανέωση:20/06/2019

Advertisements